Články

Uložte si leto do pohárov

Uložte si leto do pohárov

Je zrejmé, že čerstvé ovocie je najchutnejšie a najzdravšie. Ten pocit, keď si priamo zo stromu oberiete slivky, marhule či iné ovocie zo záhradky a priamo pod stromom ho ihneď aj zjete, je na nezaplatenie. Myslite však aj na to, že v zimnom období, keď nie je dostatok sezónneho ovocia, oceníte domáci kompót, sirup, lekvár, či džem. Ponúkame vám pár skvelých tipov. Čítať viac..

Spermie, vajíčka – darujete?

Spermie, vajíčka – darujete?

Darovať krv, v ohrození života blízkeho človeka aj vlastný orgán... Ušľachtilé – poviete si. Ale čo tak podarovať partnerove spermie, vlastné vajíčko alebo dokonca počiatok života – embryo? Čítať viac..

Horčík v živote budúcej mamičky

Horčík v živote budúcej mamičky

Horčík je jedným z najvýznamnejších minerálov v živote tehotnej ženy. Jeho potreba sa v tehotenstve zvyšuje, pretože v dôsledku „skákajúcich hormónov“ sa vo väčšej miere z tela vylučuje. Nedostatok vedie k zdravotným ťažkostiam, ktoré môžu ohroziť matku i dieťa. Z pohľadu dieťaťa je horčík zodpovedný za jeho výživu a rast. Čítať viac..

M

Detská imunita

Dôležitosť správneho fungovania imunitného systmému je nesporná. Chráni náš organizmus pred škodlivými vplyvmi a chorobami. Mali by sme sa preto o ňu náležite starať. Vyhýbať sa všetkým jej nepriateľom a podporovať imunitný systém už od narodenia. Čítať viac..

Umývate si ruky správne?

Umývate si ruky správne?

Umyl/a si si ruky? – čarovné slovíčka, ktoré nás sprevádzali detstvom, až kým nám ich mamy navždy nevštepili do pamäti. Dnes, keď už sme samy mamami, posolstvo čistých rúk odovzdávame ďalej. Viete však o umývaní rúk všetko? Čítať viac..

Skutočný príbeh: Najkrajší darček

Skutočný príbeh: Najkrajší darček

Mala som 21 rokov, keď som prišla o svoje prvé bábätko, aj keď sme sa naň s priateľom veľmi tešili. V priebehu roku sme sa zosobášili a dúfali, že sa nám už konečne podarí otehotnieť, ale nešlo to. Čítať viac..

9 výhod rodičov dvojčiat

9 výhod rodičov dvojčiat

Byť rodičom dvojčiat alebo viacerčiat vždy predstavuje celú paletu skúseností, ktoré nás striedavo sprevádzajú životom, raz chvíľku hore, inokedy chvíľu dole. Aj keď zažívame náročné obdobia, je mnoho okamihov, keď sa ako rodičia dvojčiat cítime obdarení dvojitou radosťou a dvojitou dávkou šťastia. Poďme si zhrnúť radosti života rodičov dvojčiat. Čítať viac..

Prečo deti fascinuje reklama?

Prečo deti fascinuje reklama?

V súčasnosti je reklama často zameraná na detského diváka. A stále častejšie sa odborníci zaoberajú otázkami etiky, psychologického dopadu a tiež účinnosti reklamy na deti. Čítať viac..

Bratislava sa už túto sobotu zahalí do ružovej v rámci podpory boja proti rakovine prsníka!

Bratislava sa už túto sobotu zahalí do ružovej v rámci podpory boja proti rakovine prsníka!

Dva dni nás delia od tradičného AVON Pochodu, ktorého sa každoročne zúčastňujú tisícky ľudí. V rámci tohto charitatívneho podujatia vyjadria pochodujúci už po ôsmykrát podporu a spolupatričnosť ženám a ich rodinám, ktoré bojujú s rakovinou prsníka. Odhodlanie a chuť bojovať im dodajú aj tváre tohtoročnej kampane AVON proti rakovine prsníka pacientky - bojovníčky, ktoré sa popasovali s týmto ochorením. Čítať viac..

Článkov: 10250