Tehotenstvo články

Duch na tehotenskom teste

Duch na tehotenskom teste

Odpoveď na otázku, či je žena tehotná, sa dnes dá zistiť jednoducho. Tehotenské testy dokážu z moču spoľahlivo určiť tehotenstvo už vo veľmi včasnom štádiu. Avšak niekedy sa môže stať, že je žena tehotná „len tak trošku“. Čítať viac..

Gynekologička odporúča: Ako sa vyhnúť hemoroidom počas tehotenstva

Gynekologička odporúča: Ako sa vyhnúť hemoroidom počas tehotenstva

Tehotenstvo je jedno z najkrajších, no zároveň aj najnáročnejších období ženy. Budúce mamičky sa chystajú na príchod nového člena rodiny fyzicky i psychicky. V príprave tela na pôrod však mnohokrát zabúdajú na prevenciu pred hemoroidmi, ktoré sa môžu vyskytnúť počas tehotenstva. Ako sa im vyvarovať a ako s nimi bojovať? Radí gynekologička. Čítať viac..

Predpôrodná depresia

Predpôrodná depresia

Pomerne veľa sa hovorí o depresii po pôrode a tzv. „baby blues“. Menej je však už známy výskyt prenatálnej depresie, ktorá môže žene skomplikovať očakávanie bábätka a aj následné zhostenie sa úlohy matky. Čítať viac..

Pikantné jedlá počas tehotenstva

Pozor na pikantné jedlá počas tehotenstva

Budúce mamičky by mali vynechať z jedálnička niektoré potraviny, najmä tepelne neupravené mäso, či plesňové syry, keďže ich telo sa síce mierne, ale predsa len mení, najmä, čo sa týka fungovania imunitného systému. Ako je to ale s pikantnými jedlami? Čítať viac..

Článkov: 772