Tehotenstvo články

otec, muž, plodnosť, nevedia, oplodnenie, cyklus, spermie

7 vecí, ktoré MUŽI o plodnosti nevedia

Hoci túžbu po deťoch pociťujú veľmi silno i muži a často tiež pátrajú po tom, či môžu oni sami niečo urobiť preto, aby sa stali otcami, ešte stále sú to oni, kto má vo vedomostiach o plodnosti väčšie medzery. Azda preto, že väčšinou sa túžba po dieťati pripisuje žene. O to dôležitejšie je, aby sa partneri liečili a bezdetnosť riešili ako pár. Čítať viac..

Pred sto rokmi by som pri pôrode možno zomrela...

Pred sto rokmi by som pri pôrode možno zomrela...

Na pôrod som sa tešila. Verila som, že môžem priviesť dieťa na svet aj bez epidurálu. Vnímala som to ako výzvu, veľmi príjemnú úlohu a bola som si istá, že to dokážem. Že znesiem aj bolesť, o ktorej sa toľko hovorí, skrátka, že to spolu s dcérou zvládneme s čo najmenším počtom lekárskych zásahov. Čítať viac..

Gynekológ odpovedá: Hrozí mi predčasný pôrod?

Gynekológ odpovedá: Hrozí mi predčasný pôrod?

Končím 4. mesiac tehotenstva a začínam 5. Už pred dvomi týždňami som začala pociťovať jemné kontrakcie, aj si ma jeden deň nechali na pozorovaní. Na pokyn lekára užívam magnézium a mám sa šetriť. Keďže mám doma 2-ročného syna, šetrím sa v rámci možností. Aké existujú možnosti, možno nejaké praktické skúsenosti z vašich skúseností – ako oddialiť hroziaci pôrod, ak sa to už tak dá nazvať? Prvý pôrod bol v termíne, ale na poslednú chvíľu sa lekári rozhodli, žiaľ, pre cisársky rez. Čítať viac..

Podľa čoho poznať mimomaternicové tehotenstvo?

Podľa čoho poznať mimomaternicové tehotenstvo?

Mimomaternicové tehotenstvo je stav, keď sa oplodnené vajíčko uhniezdi mimo maternice, často v jednom z vajíčkovodov. Hoci je takýto druh tehotenstva vzácny, môže predstavovať vážne riziko pre život ženy, ak nie je včas diagnostikované a liečené. Čítať viac..

chyby tehotenstvo

Chyby, ktoré robíme v tehotenstve

Ženy, ktoré čakajú svoje prvé dieťatko, často už počas tehotenstva podľahnú neovládateľnému nákupnému ošiaľu a pre nedostatok skúseností urobia aj chyby, ktoré by neskôr rady vzali späť. Niektoré z vás nám prezradili, čo by počas tehotenstva teraz urobili inak. Možno vás inšpirujú. Čítať viac..

Článkov: 758