Články

M Detská obezita

Detská obezita

Detská obezita sa nám môže vkradnúť do rodiny celkom nenápadne - často si jej prvé príznaky ani neuvedomujeme. Výživu a zdravie detí majú plne v rukách rodičia. Svojimi návykmi, vzormi a životným štýlom dávajú základ do života aj svojim deťom. Deti od nás okrem výchovy a skúseností prijímajú i stravovacie či pohybové návyky ktoré si nesú životom. Čítať viac..

Srdcové chyby detí

Srdcové chyby detí

Podozrenie na srdcovú chybu dieťaťa prináša do rodiny strach a obavy, ktoré sú mnohokrát neopodstatnené. Prečo je tomu tak, ako prebieha kardiologické vyšetrenie a čo podmieňuje vznik srdcových chýb... Čítať viac..

Viete, čo je ISOFIX?

Viete, čo je ISOFIX?

Väčšina rodičov zodpovedne pristupuje aj k výberu autosedačky. V tejto súvislosti sa často stretávame s výrazom ISOFIX, na ktorý si dnes posvietime.Čo je teda ISOFIX? Čítať viac..

M lekar kontroluje bolest v uchu

Bolesť ucha

Bolesť ucha môže potrápiť dojča i malého školáka. Najčastejšou príčinou upchatia sluchovej trubice (spojka medzi nosovou dutinou a stredným uchom) môže byť alergia, prechladnutie, infikovaná nosná mandľa, v lete kúpanie buď v priveľmi studenej alebo chlórovanej vode. Čítať viac..

Ako deti používajú dlhodobú pamäť

Ako deti používajú dlhodobú pamäť

Žiaden človek nevyužíva naplno možnosti svojho mozgu. To platí samozrejme aj pre žiakov a žiačky, hoci ich úloha spočíva v tom, aby sa denne učili niečo nové. Prečítajte si, ako môžete vášmu dieťaťu pomôcť pritom, aby lepšie využívalo schopnosti svojej hlavy. Čítať viac..

Liek nie je cukrík

Liek nie je cukrík

„Terka, polož to! To nie je cukrík!“ okríkla Zuzana dcéru. Vzápätí utešovala svoje 3-ročne dieťa, ktoré sa od preľaknutia rozplakalo. Netušilo, čo jeho mamu tak vydesilo. V jeho hlavičke sa slovo liek ešte nestihlo udomácniť. Navyše tá pekná farebná pilulka sa tak veľmi ponášala na jeho obľúbené cukríky. Čítať viac..

M Alergia na roztoče

Alergia na roztoče

Alergia je súčasťou nášho života. Viac ako 20 % ľudí trpí alergickými ochoreniami, ako sú: atopický ekzém, senná nádcha či astma. Vonku na nás číha peľová alergia, v kuchyni potravinová alergia, v spálni roztoče. Čítať viac..

Článkov: 10361