Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
11,359 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Bolesti

    , Autor:

    Dobry den pan doktor, uz som viac krat pisala o vysunutej platnicke ktora mi tlaci na ischias, davala som si paralen , 1x denne flektor gel natierala, suche teplo, som v 10tt a nezabera,naopak bolest sa vystupnovala tak ze uz ani neoblezim, v noci sa budim na bolest ked sa chcem.pretocit je mozne dostat obstrek mesocainom ,ppr kortikoidmi diprophos?dakujem

  • Hematóm na plodovom obale

    , Autor:

    Dobrý deň, cez víkend som začala mierne krvácať, čo ma priviedlo na pohotovosť, keďže som bola tehotná. Lekárka mi do správy napísala, že nešlo o čerstvú krv. Navyše v správe mám napísané, že na vonkajšej stene choriónu je susp.hematóm o rozmere 23x3mm o čom mi nič nepovedala, tak neviem, čo to znamená. Bola som aj u môjho gyn. ale ten ma zospodu ani nepozrel iba sa ma opýtal zopár otázok a nasadil mi duphaston 2x denne a ak by som znova krvacala, tak mi predpísal aj dycionne tab.
    Šok pre mňa bolo aj to, že som žila v domnienke, že som 11tt+2 ale na pohotovosti mi povedali, že CRL zodpovedá 12tt+4.
    Rada by som sa opýtala, či daný hematóm môže ohroziť bábätko?
    Ďakujem.

  • Ovulácia

    , Autor:

    Ovulačné krvácanie mi trvá aj 4 dni a moja gynekologička mi nijako neporadila, povedala, že je to normálne, ale mne sa to úplne normálne nezdá. Nie sú žiadne lieky, vitamíny, ktoré by to mohli aspoň zmierniť?

  • Tehotenstvo

    , Autor:

    Dobrý deň,
    dnes som bola na prvej poradni v nemocnici pred pôrodom. Som v 36+5dni. Lekarka mi povedala ze s aniballom ak chcem mozem cvicit.
    Potom nasledovalo vysetrenie, kedy mi povedali ze mala je o tyzden mensia ma 2690g, ze odpoveda 35+2 a ze mam hranicne plodovej vody. Dalsie v tehot knizke mám dopísane CS:0, BPP, EFW 2690g, CTG fyziologicky a ze hlavicka je nizsie mi povedali a tam mam naliehanie: hl I.Na dlsiu poradnu ma objednalo 16.4. Chcela som sa spýtat možem cvicit aj v tomto prípade s aniballom a pit caj z ostruziny alebo mam este pockat niekolko dni? A znamena nieco ze hlavicka je nizko? Dakujem vopred za informácie.Pekny den.

  • Krvácanie v tehotenstve

    , Autor:

    Dobrý deň,
    chcem Vám poďakovať za odpoveď k mojej otázke z pred týždňa. Zároveň by som sa chcela opýtať, tak ako som spomínala v minulom týždni som PN s krvácaním, duphastonom, užívam aj ascorutin... Jasno červenú krv som mala cca len 3 dni, no už 4 deň ide zo mňa tmavohnedá krv..niekedy ako špinenie a niekedy zo mňa jemno tečie. Ja sa chcem opýtať, čo značí táto tmavohnedá krv? Je to stará krv a teda sa cistim alebo to značí niečo zlé?
    Ďakujem veľmi pekne za odpoveď

  • No pms

    , Autor:

    Dobrý deň,
    Dňa 16.3 mi skončila menstruacia (začala 11.3) a tesne po tom som mala s partnerom chránený pohlavný styk 18.3. Ovuláčne okno som mala od 22-29.3 a ovulcny deň bol26.3. Počas týchto dni nebol pohlavný styk. Iba uspokojovanie partnerom. Každý krat pred menzesom mávam PMS či bolesti pŕs, chrbta kŕče v bruchu mo teraz žiadne. Mal by som dostať 9.4. Ale zatiaľ to tak vôbec nevyzerá. Nepoužívam žiadnu antikoncepciu. Na začiatku mesiac som začala cvičiť tréningy na brucho. Neviem či to má s tým niečo spoločne ale chcem si byt ista že tehotenstvo môžem vylúčiť. Dakujem

  • Vysadenie a ochrana

    , Autor:

    Dobrý večer.
    Mávam silné bolesti hlavy, s doktorkou sme sa dohodli, že HAK vysadím, pôjdem na hematologiu a uvidíme.
    Chcem sa opýtať, ako to bude somnou ďalej? Viem, nedá sa to presne určiť/povedať.
    Zobrala som ešte 3 tabletky z blistra, po 7 dňovej pauze.
    Treba sa už hneď chrániť aj kondómom?
    Bude zo začiatku postačovať nehormonalny krém pri nechránenom sexe? Ďakujem

  • Zvýsené anti-kardiolipinové protilátky a 2 spontánne potraty v začiatkoch tehotenstva

    , Autor:

    Dobrý deň pán doktor,

    chcela by som sa Vás opýtať, čo môže ovplyvňovať zvýšené anti-kardiolipinové protilátky? Som po druhom spontánnom potrate. 1 potrat bol v 5. týždni tehotenstva, 2 potrat v 6. týždni tehotenstva. Lekárka ma posiela na kopu vyšetrení. Musím absolvovať: endokrinológiu, reprodukčnú imunológiu, genetické vyšetrenie s manželom a hematológiu komplexnejšie vyšetrenie - doplnenie odberov z trombofílie (agregácia trombocytov).

    Na hematológií mi pri prvom odbere zatiaľ zistili zvýšené anti-kardiolipinové protilátky screen s hodnotami: 17,35 klU/l (N 0-10), ACLA IgG, IgM: negat., anti-beta2GPl IgG IgM: negat., anti-fosfatidylserín / prothrombín IgG, IgM: negat.

    Druhý odber bol realizovaný pred nedávnom a takisto boli zvýšené anti-kardiolipinové protilátky (v čase realizácie odberu som bola ešte druhýkrát tehotná): anti-kardiolipinové protilátky screen: 17,79 klU/l (N 0-10), ACLA IgG, IgM: negat.

    Môže ísť podľa Vás o antifosfolipidový syndróm alebo nejaké skryté trombofílne mutácie? Môže to byť príčina potrácania? Dá sa to nejako liečiť? Ak áno, je liečba dlhodobá? A ako sa to môže liečiť?

    Ďakujem za Vašu odpoveď.

    S pozdravom

    A.K.

  • Ovulácia

    , Autor:

    Dobrý deň. Už ma roky trápi ovulačné krvácie/špinenie. Pravidelne chodím na kontroly, nemám žiadnu infekciu, výsledky mám dobré. Chcem sa opýtať, či nie je niečo, čo by mohlo pozastaviť toto špinenie, okrem HAK. Budem veľmi vďačná za radu.

  • operácia myómu

    , Autor:

    Dobrý deň,
    čaká ma laparoskopická operácia myómu o veľkosti cca 5 cm, počas ktorej sa taktiež skontroluje funkčnosť vaječníkov. Chcela by som sa opýtať na dĺžku rekonvalescencie, resp. za aký čas budem môcť opäť začať cvičiť? Na cvičenie som zvyknutá, pravidelne ho vykonávam už cca rok 3 až 5x do týždňa. Pri dobe home office ma to udržiava nielen vo fyzickej, ale aj psychickej forme. Prípadne vedeli by ste mi poradiť akým cvikom sa vyhnúť? Vopred ďakujem za odpoveď.

  • Mercilon

    , Autor:

    Dobrý deň chcem sa opýtať či ovplyvní úcinok tablety zvracanie po 10 hod. od jej užití. Ďakujem

  • Zlynda

    , Autor:

    Dobry den, omylom som uzila antikoncepcnu tabletku Zlynda rano (stredajsiu) a aj na obed (stvrtkovu). Prosim Vas, ako pokracovat v uzivani. Dakujem za informaciu.

  • Mykolplazmy a ureaplazmy

    , Autor:

    Dobry den,
    je prosim mozne, ze ureaplazmy mozu byt u mna v chronickom stadiu, ked som ich mala opakovane? Brala som totiz na respiracne ochorenie azitromycin, ktory sa dava aj na ureaplazmy, no ocividne mi na ne nezaucinkovalo, hoci som si ista, ze uz v tom case som musela byt nakazena. Je mozne, ze mi nezaberu ani tie antibiotika, ktore uzivam teraz (jedna sa o iny druh atb)? Ako prebieha chronicke štádium, je nemozne sa z toho uplne vyliect, ake tazkosti to moze sposobit v tehotenstve (mam na mysli postihnutie plodu, resp. spontánne potraty a pod.), moze to sposobit tiez neplodnost? V niektorych clankoch uvadzaju, ze ano, inde som citala, ze sa to nepotvrdilo výskumom. Ďakujem

  • Dobrý deň

    , Autor:

    Dobrý deň chcem sa opýtať som 5 mesiacov po sekcii ...podľa môjho gynekológa mám všetko v poriadku čo sa tyka rezu. Rez ma nebolí a už mi ho ani není vidno. Sem tam ho cítim keď zdvihnem niečo ťažké inak vôbec.
    Ale zabudla som sa opýtať môjho gynekológa kedy by som sa mohla kupat. Ešte som sa neodvážila vliezť do vane ale už mi to chýba. Mohla by som sa už okúpať v teplej vode vo vani ? Môže mi to nejako uškodiť na ten rez ? Ďakujem pekne za odpoveď

  • Pichanie a bolesť v podbrušku

    , Autor:

    Dobrý deň,

    Chcela by som sa Vás opýtať.
    12.marca som vysadila HAK o týždeň na to mi normálne nabehla menštruácia. Následne som už v ďalšom balení nepokračovala.
    Dnes je to cca 5 deň kedy ma striedavo pichá vo vaječníku alebo v podbrušku... miestami je to bolesť ako keby pred ms. Tú by som mala dosťať až 17.4.
    Môže táto bolesť súvisieť s HAK a jej vysadením?
    Počas dní od kedy ju neberiem som mala nechráný styk.
    Ďakujem za odpoveď

Otázok: 11359