Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,684 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • 39tt tehotenstva a vyšetrenia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň prajem. Som v 39tt, doteraz som mala poradne u svojho gynekológa z toho posledne dve som mala CTG zaznam sono a kontrola krčka palpačne. Teraz ma môj gynekológ dovolenku a poslal ma k zastupujucemu doktorovi, kde po prichode tam som sa dozvedela, že vlastne som tam prišla iba na pasy, pretože ani ten gynekolog nepracuje a ma dovolenku, čiže sestrička mi natočila CTG, skontrolovala moč, tlak a váhu. Chcela som sa porozprávať s lekárom o problemoch, ktoré teraz 3 dni mám, a to je hnačka a celodenne tvrdnutie bruška v nepravidelných intervaloch a vlastne ani som sa nikoho nemohla a na poslednej poradni som bola otvorená na prst. Ešte som sa chcela spýtať na váhu bábätka, na koľko môj syn mal 4,5kg a mala som dlhý a ťažký pôrod. Podľa vas, postupuje dr spravne? Nemam byť na kazdej poradni, poriadne vyšetrenia? Ako mám ďalej v tomto postupovať? Na poradne do miestnej nemocnici ma nevzali, pretože ma tam lekar neodporúčil. Ďakujem za váš nazor.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, štandardne sa realizujú vyšetrenia od ukončeného 36. týždňa tehotenstva v nemocničnom zariadení, kde žena plánuje rodiť. Niektorí gynekológovia, ktorí majú na ambulancii CTG a USG robia tehotenské poradne prakticky až do termínu a pri rozbehnutí pôrodu sa pacientka hlási v pôrodnici, kde plánuje rodiť. Nerozumiem však, ak ste už v 39. týždni tehotenstva a Váš obvodný, ako aj zastupujúci gynekológovia majú dovolenku, navyše máte ťažkosti, prečo Vás nevyšetrili v nemocničnom zariadení, kde plánujete rodiť. Sú povinní Vás vyšetriť!