Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,770 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Svrbenie,palenie po vyplachoch

    , Autor: antonia

    Pekny den Vam prajem. Nedavno som vam pisala,ze mavam vytoky zo zapachom a ze si kvoli tomu zacinam robit vyplachy.Som v 23tt. Urobila som si uz 8 vyplachov(2xdenne po dobu 4 dni), a vytok mavam stale ale uz tam nieje ten rybi zapach a je ho menej...ale mavam uz aj svrbenie az palenie. O dva dni idem na poradnu tak to spomeniem ale bola by som pokojnejsia ak by ste mi k tomu tiez nieco povedali. Dakujem Vam krasne za odpoved.

  • Rosalgin v 1.trimestri

    , Autor: mayama

    Dobrý deň, som v 12.tt a začala ma trápiť vag.mykóza, vraj je to zmenou ph v pošve. Mykóza sa mi prejavila iba na vonkajších rodidlách. Predtým som od gyn. dostala borax glycerin, mykóza zmizla ale opať sa objavila, tak mi zobral kultiváciu a odporučil Rosalgin. Po výplachu cítim pálenie.Moja otázka smeruje k tomu či sa môže Rosalgin užívať v 12tt/niekde udávajú že by sa nemal požívať v 1.trimestri, na inf. letáku nie je nič o tom uvedené/ a či je následne pálenie v poriadku. Nerada by som ohrozila plod, ale viem že mykóza by sa nemala podceňovať. Za Vašu odpoveď ďakujem

  • tehotenstvo a sumatriptan

    , Autor: kopi222

    Dobry vecer, prosim vas o radu. Som v 19 tt tehotenstva a bola som nutena uzit uz par krat sumatriptan na migrenu. Snazim sa jej predchadzat, ked dojde tak sa snazim pretrpiet, ale niekedy, hlavne ked sa mnei pocasie to nie je mozne, niekedy doslova neviem oko otvorit, vtedy uzijem sumatriptan :( Moze tento liek vazne ohrozit plod? Dakujem za odpved a ostavam s pozdravom

  • tehotná

    , Autor: simicka

    Dobrý deň pani doktorka tak nakoniec sa nám podarilo moj test vysiel pozitivne som tehotná chcem sa vás opýtať že v posledný týžden ma bola dosť vaječníky ako pred menzesom je to v poriadku alebo mám ist k svojmu doktorovi test som si robila dnes dakujem pekný deň :)

  • Je to tehotenstvo?

    , Autor: odbornik6

    Dobrý deň. Chcem sa spýtať tento mesiac mi neprisiel menzes. medzitým som bola u lekarky a zacala som brat antikoncepciu. Vsetky tehotenske testy som mala negativne a som mala vzdy tie najcitlivejsie. Posledný som si robila dnes a bol negativny. Pohlavny styk som mala 27.3. MOzem byt tehotná?A este by som sa chcela opytat ci je moze ze po takej dlhej dobe po pohl.styku by ukazzoval negativne a bola by som tehotná? A minulý tyzden mi stvrdlo brucho neda sa mi uplne staihnut co to može byť. ďakujem.

  • diskrep. biometrii

    , Autor: mirka0328

    Dobrý deň,

    chcem sa opýtať ohľadom rýchlejšieho rastu hlavičky plodu, dnes som bola na opakovanom sone, kde podľa PM som v 37+2tt a hodnoty BPD boli 93 co zodpoveda (38+1), AC 294 (33+4), FL 64 (33+2) hodnoty prietokov boli v poriadku a rovnako som bola aj na monitore, ktorý bol v poriadku, už pri prvom sone, ktoré som absolvovala bol plod menší o 3 tyzdne ale hlavne co ma znepokojuje je veľmi veľký rozdiel vo veľkosti hlavičky môže to značiť nejakú važnejšiu vývojovú chybu a dá sa diagnostikovať?

    Dakujem

  • multi gyn tablety

    , Autor: antonia

    Prajem pekny den. Chcela by som sa opytat,som v 22tt a mala som zapachajuce vytoky(rybi zapach),okrem toho ziadne ine problemy,ani svrbenie ci palenie...kedze som v holandsku a tu je to s gynekologmi komplikovane,docitala som sa ze moze ist o BV tak som si zakupila v lekarni Multi Gyn tablety(posvovy vyplach) a dnes som to pouzila.Nemozu z toho byt nejake komplikacie?Zatial sa citim fajn a tie vytoky ustupili.Vopred dakujem za odpoved.

  • dojčenie a verrumal

    , Autor: janulka1

    Dobrý deň, rada by som sa Vás spýtala na používanie verrumalu počas dojčenia. Môj ošetrujúci gynekológ mi ho predpísal po šestonedelí, keďže mi po vaginálnom pôrode zostalo tzv"živé mäso". A ak nepomôže takáto aplikácia počas siedmich dní, bude sa to musieť riešiť operačne.
    Našla som k tomu rozdielne informácie. V príbalovom letáku je napísané, že sa nesmie používať počas dojčenia. Ale na tejto stránke: http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=1700 som sa dozvedela, že ak bude od aplikácie verrumalu odstup od kojenia 1 a pol hod. tak je to v poriadku.
    Chcela by som sa ešte spýtať, či by ošetrenie lapisom nebolo lepšie? Prípadne, čo iné by ste navrhli?
    Ďakujem za Váš názor.

  • Velkosť plodu

    , Autor: zuzanka88

    Dobrý vecer!
    Som v 14 +4 tt, o tyzden idem na kontrolu no som nepokojna lebo v 11 tt mi lekarka povedala ze plod je maly...3,6 cm. je to v poriadku prosim o vase odborne vyjadrenie.
    Dakujem...

  • Omarit

    , Autor: lucka25

    Dobrý deň,
    zistila som, že som tehotná. Moja gynekologička ma objednala na prvú kontrolu až koncom mája. Trápi ma však jedna vec, s ktorou potrebujem poradiť. Asi pred dvoma týždňami mi moja obvodná predpísala Omarit 20mg. Užívala som 1 tbl. ráno. Po siedmych dňoch som ich prestala užívať, lebo moje príznaky sa nezlepšili. Je možné, aby mali tieto lieky vplyv na plod.
    Ďakujem.

  • listeria

    , Autor: lenkass

    dobry den, som v piatom mesiaci a zjedla som jemne nedopecenu bravcovu panenku- nieco medzi medium a well done a mam strach, ze by som mohla dostat listeriozu. je to mozne? mam ist pre istotu na testy? vdaka za odpoved.

  • Streptokok v tehotenstve

    , Autor: lucia08

    Dobrý deň, prosím Vás o radu. Som v 31tt a z výteru mi bol zistený Streptokok GBS. Gynekológ mi predpísal Macmiror Complex 500. Chcem sa spýtať, či je nutné brať tieto tablety, nakoľko som sa dočítala, že streptokok nie je nebezpečný a v tehotenstve sa nelieči, až pri pôrode sa podávajú infúziou antibiotiká. Nerada by som ho zbytočne brala, nakoľko som nedávno absolvovala liečbu Klionom D-100 (i keď vtedy bol výter negatívny), nemám žiadne ťažkosti, snáď len vodnatejší výtok. Okrem toho som pred pár dňami absolvovala odber vzorky z polypu krčka maternice a mám strach, aby vkladanie tabliet znova nespôsobilo krvácanie. Lekár mi povedal, že si ich mám zavádzať len do polovice. Aký je Váš názor na túto liečbu? Nie je to zbytočné? Nerada by som zbytočne brala lieky, najmä keď je pravdepodobné, že sa streptokok aj po liečbe môže ešte do pôrodu vrátiť. Vopred Vám veľmi pekne ďakujem za odpoveď.

  • vychádzky

    , Autor: hirjakova-monika

    Dobrý deň,som v 14tt od začiatku marca som na PN,na papieri mám diagnózu O 20.1.Mala by som dve otázky,je táto diagnóza špecifikovaná ako rizikové tehotenstvo?Môže mi gynekologička s touto diagnózou povoliť vychádzky?Od začiatku PN som stále doma,už mi s toho šibe,na jednej strane sa snažím veľa oddychovať šetriť sa,ale na druhej strane by som potrebovala aspoň prechádzku,myslíte že by to bolo možné?Ďakujem

  • Meškanie menštruacie

    , Autor: mkricilova

    Dobry den, chcem sa opytat mam 14 rokov.. pred 3 tyzdnami som mala prvy pohlavny styk a teraz mi menštruacia meška 7-8 dní.. urobila som si tehotensky test a je negativny .. od čoho to moze meskat ? po pripade co mam robit dalej ? dakujem

  • Silné prechladnutie

    , Autor: nela

    Dobrý deň.
    Som v 10.tt a asi pred týždňom sa u mňa prejavila silná nádcha spojená s bolesťou hrdla. Mala som mierne zvýšenú teplotu, najviac 37,9 stupňov. Obvodný lekár mi radšej nechcel predpísať žiadne antibiotiká, nebrala som ani nič na teplotu, iba homeopatikum oscillococcinum. Po týždni mi je už o niečo lepšie, ale na perách a pod nosom sa mi objavil herpes a na krku a pod sánkou zdurené uzliny.
    Nemôže tento stav nejako uškodiť bábätku?
    Ďakujem za odpoveď.

Otázok: 5649