Články

Chcem psíka! Pri bábätku buďte ostražití

Chcem psíka! Pri bábätku buďte ostražití

Veta, ktorá je dôverne známa drvivej väčšine rodičov. Deti odmalička akosi prirodzene inklinujú k zvieratkám, zaujímajú sa o ich ríšu, chcú sa k nim priblížiť, dotknúť sa, ohmatať ich. Je dobré tento ich záujem podporiť. Zvieratá totiž dokážu deťom veľmi veľa dať. Naučia ich empatii, solidarite a spravodlivosti, ktorú budú deti aplikovať nielen na ne, ale aj na ľudí okolo seba. Čítať viac..

Prečo švédske mamy nepečú koláče: Aké sú VIANOCE  vo Švédsku?

Prečo švédske mamy nepečú koláče: Aké sú VIANOCE vo Švédsku?

Andrea Klamparová Hovorka žije vo Švédsku a je zakladateľkou spolku „Deti Slovenských rodičov žijúcich vo Švédsku”, kde sa snaží spolu s ostatnými rodičmi priblížiť a odovzdať deťom zvyky a tradície ich slovenských predkov. Do Švédska prišla prvýkrát v roku 2000 a o dva mesiace na to už trávila v tejto severskej krajine aj Vianoce. Čítať viac..

SKUTOČNÝ PRÍBEH EVY: Kamarátka mi vynosila dieťa

SKUTOČNÝ PRÍBEH EVY: Kamarátka mi vynosila dieťa

Pamätá si chvíľu, keď jej najbližšia kamarátka vyslovila tú vetu. „Ja vám dieťatko vynosím!“ Začala plakať. Po ôsmich rokoch snaženia sa o potomka to bolo ako zázrak. Bolo také logické povedať áno. Ale niečo v jej vnútri ju nečakane brzdilo. Áno, čakala zázrak, ale ten, že napriek všetkej nepravdepodobnosti otehotnie. Lekári totiž niekoľkopercentnú šancu Eve Laurinovej dali. Čítať viac..

Článkov: 10092