Články

Krátky tehuľkovský fejtón o syre...

Krátky tehuľkovský fejtón o syre...

Dráčik sníval, že raz bude požiarnikom, môj otec roky sníva o tom, že raz vyhrá Lotto, Boris K. možno sníva o vlastnej futbalovej jedenástke. Môj sen bol odmalička veľmi prízemný – vždy som si chcela vychutnať syr. Že divné? Čítajte ďalej. Čítať viac..

Tehotenská cholestáza

Tehotenská cholestáza

Tento hrôzostrašne znejúci názov pozná ako diagnózu iba zlomok tehotných žien, pričom sa s ním stretnú skutočne len ojedinele, v poslednom trimestri tehotenstva. Čítať viac..

Veľká noc u nás i v zahraničí

Veľká noc u nás i v zahraničí

Jedny z najväčších sviatkov v roku majú po celom svete množstvo odtieňov svojho slávenia. Od pôvodných pohanských tradícií a kresťanských zvykov sa v mnohých krajinách prešlo až k (ne)typickej zábave, ako je hľadanie vajíčok v tráve. Čítať viac..

Veľkonočné čriepky

Veľkonočné čriepky

Obdobie veľkonočných sviatkov je pre mnohých z nás predovšetkým oslavou jari, návratu slnka a tepla, či prebúdzajúcej sa prírody. Ako pohanské sviatky jari a plodnosti Veľkú noc oslavovali už starí Slovania a Germáni, zvláštnu dôležitosť však majú v kresťanskom kalendári. Čítať viac..

Stravovanie v škôlkach

Stravovanie v škôlkach

Stravovanie a kvalita stravy v materských školách je momentálne jedna z najdiskutovanejších tém medzi mamičkami, ktoré sú v období, kedy uvažujú o umiestnení dieťaťa do škôlky. Veľakrát práve tento bod ovplyvní rozhodnutie, kam dieťa umiestnia a ktorej škôlke dajú prednosť. Čítať viac..

Článkov: 10040