Info články

Nepodceňujte magickú silu farieb v domácnosti

Nepodceňujte magickú silu farieb v domácnosti

Mnohí z nás sa púšťajú do rekonštrukcie svojich príbytkov z nevyhnutnosti, ale občas sa nám biela farba stien jednoducho zunuje a svojmu príbytku chceme dodať šmrnc. Byt či dom v nových šatách nadobudne nové dimenzie a hneď sa v ňom bude lepšie dýchať. Prečo sa pustiť do toho! Čítať viac..

Poďte s deťmi von a zažite Rodinnú cykloolympiádu už túto sobotu!

Poďte s deťmi von a zažite Rodinnú cykloolympiádu už túto sobotu!

ŠKODA odštartuje nový školský rok Rodinnou cykloolympiádou s nabitým programom. Už túto sobotu 10. septembra od 8:00 hod. sú na bratislavskej Železnej studničke srdečne vítaní všetci malí aj veľkí fanúšikovia cyklistiky, hier, súťaží a dobrej zábavy v prírode. Nebude chýbať ani jedinečná cyklodráha – Pumptrack a množstvo cien vrátane štyroch bicyklov ŠKODA. Rodinná cykloolympiáda je súčasťou medzinárodného projektu značky ŠKODA We Love Cycling. Čítať viac..

14 bodov zdravého opaľovania

14 bodov zdravého opaľovania

Rady odborníkov upozorňujú, že najmenšie deti, teda dojčatá a batoľatá, sa NEVYSTAVUJÚ slnečnému žiareniu. Pokožka dojčiat nie je schopná sa brániť UV žiareniu. Je však jasné, že živé batoľa nebudeme počas leta držať doma, to nie je ani žiaduce. Taktiež dovolenka na slnečnom pobreží mora, či oddych na horách nemá byť pre rodinu s malým dieťaťom tabu. Ak vieme ako na to, dosiahneme zdravú pokožku bez zbytočného riskovania. Čítať viac..

Wickies – dokonalá starostlivosť o detskú pokožku v lete

Wickies – dokonalá starostlivosť o detskú pokožku v lete

Produkty privátnej značky Wickies sú určené na každodennú starostlivosť o bábätko. Kozmetika a hygienické potreby sú vyrobené tak, aby deťom zabezpečili maximálne pohodlie a nedráždili ich jemnú pleť. Wickies sortiment dostupný v Kauflande obsahuje výrobky určené na detskú hygienu, medzi ktorými si sprchovací gél či šampón vyberie každý nezbedný chlapček, či neposedné dievčatko. Čítať viac..

Liek nie je cukrík

Liek nie je cukrík

„Terka, polož to! To nie je cukrík!“ okríkla Zuzana dcéru. Vzápätí utešovala svoje 3-ročne dieťa, ktoré sa od preľaknutia rozplakalo. Netušilo, čo jeho mamu tak vydesilo. V jeho hlavičke sa slovo liek ešte nestihlo udomácniť. Navyše tá pekná farebná pilulka sa tak veľmi ponášala na jeho obľúbené cukríky. Čítať viac..

Závisť skutočne bolí

Závisť skutočne bolí

Vedeli ste o tom, že niektoré emócie spracúva ľudský mozog rovnako ako fyzické prejavy bolesti alebo radosti? Preukázal to experiment vedcov pod vedením Hidehiko Takahašiho zo Štátneho ústavu rádiológie v Japonsku. Veľkým prekvapením bolo predovšetkým spracovanie ľudskej závisti a (škodo)radosti z utrpenia iného. Čítať viac..

M epilepsia

Epilepsia mýtov zbavená

Každé aj sebamenšie poškodenie mozgu môže za nepriaznivých okolností viesť k vzniku epileptického záchvatu. Asi 5 ℅ všetkých ľudí prekoná v priebehu svojho života aspoň jeden epileptický záchvat. K vzniku epileptického záchvatu môžu prispieť niektoré okolnosti, napríklad nedostatok spánku, horúčka, vyčerpanie, niektoré lieky, alkohol a iné. V Európe, kde žije asi 400 miliónov ľudí, trpí epilepsiou asi 2 milióny detí. Epilepsia sa tak radí k najčastejším chronickým detským ochoreniam. Čítať viac..

Článkov: 1839