Články

Veselé zúbky v plnom prúde

Minuloročná sociálna kampaň Veselé zúbky zaznamenala medzi škôlkami a ich rodičmi veľký úspech. Aj z tohto dôvodu sa spoločnosť dm drogerie markt rozhodla v  projekte pokračovať, a to zorganizovaním druhého ročníka, tentoraz v spolupráci so spoločnosťou GlaxoSmithKline. Čítať viac..

Zázračná (nielen veľkonočná) voda

Pohár čerstvej čistej vody je prvá vec, ktorú by ste mali urobiť hneď ráno po prebudení a posledná vec pred spaním. Zrýchli sa peristaltika čriev a voda priaznivo vplýva cez močové cesty na prečistenie krvného obehu. Voda napĺňa naše každodenné potreby. Žijeme v krajine, v ktorej je pitná voda samozrejmosťou a ani si túto výsadu neuvedomujeme. Vedeli ste, že jeden človek v bežnej domácnosti minie denne 150 litrov tejto vzácnej tekutiny? Čítať viac..

CBA Slovakia rešpektuje výsledky kontrol

Inšpektori Štátnej veterinárnej a potravinovej správy vykonali v období od 1.1. do 28.2.2013 kontroly vo  vybraných reťazcoch (hyper a supermarkety, stredne obchodné reťazce). V počte nájdených nedostatkov z ôsmych vybraných spoločností skončila CBA na piatom mieste. Čítať viac..

Pohyb bez bariér

Občianske združenie Pohyb Bez Barier aj tento rok organizuje svoje detské tanečné súťaže. Novinkou okrem súťaže Pohyb bez bariér je súťaž Dance Star. Čítať viac..

Keď bolí duša, bolí aj telo

Ľudské telo je zázračný stroj, ktorý funguje dokonale. Ak je v harmónii to, čo cítime s tým, čo naozaj robíme. Akýkoľvek rozpor medzi pocitmi a činmi, medzi slovami a myšlienkami, sa  objavuje v našom vnútri ako nepokoj. Okolie môžeme oklamať, ale sami seba nie. Nedoriešené problémy, vzťahy, traumy, stres či frustrácie. To všetko sa ukladá niekde v našom tele a potom vypukne von ako choroba. Čítať viac..

Mokrá postieľka - II. časť

Nočné pomočovanie (nočná enuréza) patrí medzi prechodný problém, ktorý však často spôsobuje rodinný stres. O nočnom pomočovaní hovoríme u dieťaťa staršieho ako 5 rokov, u ktorého od narodenia pretrváva pomočovanie počas spánku (primárna nočná enuréza). Nočné pomočovanie (enuréza) sa definuje ako mimovoľný únik moču v noci u dieťaťa staršieho ako 5 rokov bez dokázaného vrodeného alebo získaného defektu centrálnej nervovej sústavy a močového systému. Čítať viac..

Slalom medzi výtlkmi nepozná víťazov

Tuhé mrazy, časté sneženie a následný odmäk sa prejavili aj na stave vozoviek. Jazda na našich cestách tak často pripomína slalom medzi výtlkmi, ktorý však nie vždy končí bez nehody. Od začiatku zimy (1. december 2012) do dnešných dní (24. február 2013) zaregistrovala Allianz - Slovenská poisťovňa už 600 poistných udalostí v havarijnom poistení spôsobených výtlkom. Celková výška škôd dosahuje približne 569-tisíc eur, teda priemerná výška škody dosahuje až 958 eur. Čítať viac..

Ružové dievčatá, modrí chlapci... alebo Len dievčatá žehlia

V detskom kútiku si štvorročný chlapec zoberie žehličku a žehlí na detskej žehliacej doske dupačky z bábiky. Jeho otec, doteraz oddychujúci a sediaci pri káve, schmatne bager a chytro ho vymení za žehličku v chlapcovej ruke. Ešte sa poobzerá, či sa náhodou nenájde svedok tejto pre neho zrejme zahanbujúcej udalosti. Čítať viac..

Ján Spišák: "Hudba je všeliek"

Sympatický hudobník, textár a líder rockovej kapely Dilemma je zároveň otcom dvoch drobčekov – dvojročnej Sonie a polročného Janka. My sme si ho v redakcii „pracovne“ nazvali rockový tato a chceli sme vedieť, ako sa žije rodinke Jána Spišáka, ktorá môže mať niekoľko prívlastkov – hudobná, slovenská i grécka, ale najmä pohodová a plná lásky... Čítať viac..

Veselé zúbky sú späť

Po úspešnom prvom ročníku celoslovenskej osvetovej kampane Veselé zúbky sa dm drogerie markt rozhodla pre jej ďalšie pokračovanie, tentoraz v exkluzívnej spolupráci so spoločnosťou GlaxoSmithKline. Čítať viac..

Článkov: 10491