Články

Ako na nezodpovedné deti?

Ako na nezodpovedné deti?

Čo v prípade, ak už máte doma nezodpovedné dieťa? V prvom rade si treba ujasniť aké je nezodpovedné dieťa. Často si totiž rodičia zamieňajú nezodpovedné správanie dieťaťa s detským vzdorom. Ide o dva odlišné druhy správania. Detský vzdor je prejav zámernej neposlušnosti. Dieťa rozumie požiadavke rodiča, vie, čo sa od neho očakáva, napriek tomu, koná presne opačne. Čítať viac..

Materská dovolenka – ružová aj čierna

Materská dovolenka – ružová aj čierna

Konečne dobieham do cieľa – za výdatnej hlasovej podpory svojho šesťmesačného pokladu. Rozrážam dvere reštaurácie, v ktorej sa koná firemný večierok môjho zamestnávateľa. Majú sa tu stretnúť zamestnanci so svojimi rodinami, porozprávať sa, dať si niečo dobré... Čítať viac..

TEST: Koľko ctižiadostivosti má vaše dieťa?

TEST: Koľko ctižiadostivosti má vaše dieťa?

„Škola je nudná a nemám ani obľúbený predmet“, vysvetľovala mi nedávno desaťročná dcéra mojej priateľky, keď som sa jej pýtala, o čo sa zaujíma najviac. Popoludní sa hrá najradšej so svojimi kamarátmi na novej hracej konzole, ale na gitare, ktorú dostala na Vianoce, už cvičiť nechce. A pritom si ju tak veľmi priala! Chýba jej ctižiadostivosť? A ako sú na tom vaše deti? Náš test vám to prezradí. Čítať viac..

M Atopický ekzém

Atopický ekzém

Atopický ekzém je geneticky podmienené chronické, zápalové ochorenie kože. Dieťa väčšinou vážne neohrozuje, ale zasahuje často do života celej rodiny. Čítať viac..

M Detská obezita

Detská obezita

Detská obezita sa nám môže vkradnúť do rodiny celkom nenápadne - často si jej prvé príznaky ani neuvedomujeme. Výživu a zdravie detí majú plne v rukách rodičia. Svojimi návykmi, vzormi a životným štýlom dávajú základ do života aj svojim deťom. Deti od nás okrem výchovy a skúseností prijímajú i stravovacie či pohybové návyky ktoré si nesú životom. Čítať viac..

Srdcové chyby detí

Srdcové chyby detí

Podozrenie na srdcovú chybu dieťaťa prináša do rodiny strach a obavy, ktoré sú mnohokrát neopodstatnené. Prečo je tomu tak, ako prebieha kardiologické vyšetrenie a čo podmieňuje vznik srdcových chýb... Čítať viac..

Viete, čo je ISOFIX?

Viete, čo je ISOFIX?

Väčšina rodičov zodpovedne pristupuje aj k výberu autosedačky. V tejto súvislosti sa často stretávame s výrazom ISOFIX, na ktorý si dnes posvietime.Čo je teda ISOFIX? Čítať viac..

M lekar kontroluje bolest v uchu

Bolesť ucha

Bolesť ucha môže potrápiť dojča i malého školáka. Najčastejšou príčinou upchatia sluchovej trubice (spojka medzi nosovou dutinou a stredným uchom) môže byť alergia, prechladnutie, infikovaná nosná mandľa, v lete kúpanie buď v priveľmi studenej alebo chlórovanej vode. Čítať viac..

Ako deti používajú dlhodobú pamäť

Ako deti používajú dlhodobú pamäť

Žiaden človek nevyužíva naplno možnosti svojho mozgu. To platí samozrejme aj pre žiakov a žiačky, hoci ich úloha spočíva v tom, aby sa denne učili niečo nové. Prečítajte si, ako môžete vášmu dieťaťu pomôcť pritom, aby lepšie využívalo schopnosti svojej hlavy. Čítať viac..

Článkov: 10040