Snažilky články

M endometrioza a neplodnost

Endometrióza a neplodnosť

Endometrióza je tak trochu „záhadné“ ochorenie, ktoré môže spôsobiť neplodnosť. Nevieme jeho presné príčiny a nevieme, prečo u niektorých žien nerobí takmer žiadne problémy a u iných je sprevádzané celým spektrom ťažkostí. Čítať viac..

Skutočný príbeh snažilky: Môže za to „mrcha“ cysta?

Skutočný príbeh snažilky: Môže za to „mrcha“ cysta?

Naše snažilkovanie sa začalo zhruba pred dvoma rokmi, z jednoduchého a krásneho dôvodu – láska. S priateľom sme spolu chodili už tri roky, dokončila som školu, našla si prácu a akosi nám „rodinné city“ napovedali, že je ten správny čas... Tak sme sa dali na tú, ešte vtedy netušiac, dlhú cestu. Vyznala sa nám vo svojom príbehu snažilka Zuzana… Čítať viac..

Snaženie sa o bábätko vs. psychika

Snaženie sa o bábätko vs. psychika

Peter a Barbora boli spolu dlho. Po štyroch rokoch randenia sa vzali s očakávaním, že si postupne začnú budovať rodinný život. O tom, že čoskoro budú rodičia, vôbec nepochybovali... Aj po roku a pol od svadby bolo všetko v poriadku. Len v Barbore začal hlodať malý červík pochybností... Čítať viac..

Spermie, vajíčka – darujete?

Spermie, vajíčka – darujete?

Darovať krv, v ohrození života blízkeho človeka aj vlastný orgán... Ušľachtilé – poviete si. Ale čo tak podarovať partnerove spermie, vlastné vajíčko alebo dokonca počiatok života – embryo? Čítať viac..

Cesta k bábätku

Cesta k bábätku

Cesta k materstvu býva občas tŕnistá... Svoje o tom vie aj naša čitateľka Michaela, ktorá sa s nami podelila o svoj príbeh. Čítať viac..

Nedarí sa vám otehotnieť?

Pohybu spermií „správnym smerom" pomôžete, ak zostanete približne 30 minút ležať v pokoji s mierne vyvýšenou panvou, tie fyzicky zdatnejšie aj v polohe „sviečky“. Čítať viac..

dlhe cakanie snazilky

Dlhé čakanie na zázrak

Veľmi rada čítam váš časopis a povzbudzujúco na mňa pôsobí rubrika venovaná Snažilkám. Škoda, že som ju neobjavila v čase, keď by som ju bola veľmi potrebovala aj ja... Čítať viac..

Článkov: 129