Články

Kedy začať s angličtinou?

Čím skôr sa dieťa začne učiť cudzí jazyk, tým väčšiu má šancu vedieť ho ako slovenčinu. Úžitok z výučby druhej reči od útleho detstva je však podľa psychológov ďaleko väčší, než len prirodzené osvojenie si slovnej zásoby a prízvuku. Výskumy poukazujú na to, že deti z bilingválnych domácností sú mentálne flexibilnejšie, kreatívnejšie a rozumovo často vyspelejšie ako ich jednojazyční rovesníci. Druhá reč tak dieťatku výrazne uľahčí nielen školský, ale aj spoločenský a neskôr profesionálny život. Čítať viac..

Pani alebo slečna?

Nedávno sme sa s kamarátkami bavili na tému, odkedy nás okolie začalo označovať „pani“. My ženy po tridsiatke sa stále necítime byť dostatočne staré na to, aby sme toto oslovenie prijali a zmierili sa s tým, že okolie nás už vníma inak. Nemám s týmto oslovením problém. Moje známe trošku áno. Slobodné a bezdetné, versus vydatá s dieťaťom. Vnímala by som oslovenie pani za urážlivé, keby som bola na ich mieste? Kedy sa stáva zo ženy „pani?“ Čítať viac..

Po letných cestách s Brumíkom

Nezmeškajte poslednú šancu odfotografovať sa s Brumíkom v životnej veľkosti, zúčastniť sa na súťaži, získať darček za obaly a hlavne ochutnať BeBe Brumíka jahodu a jabĺčko! Brumík bude so svojím promotímom 25. - 29. septembra v Bojniciach na Rytierskych dňoch. Okrem toho tam bude aj prezentácia historického šermu a divadla, inkvizícia, dobová kuchyňa s pečeným volom, zabudnuté remeslá, domáci zverinec, sokoliari, mágia a hady. Čítať viac..

Mamičky na sieti

Miesta, kde určite stretneme mamičky, dôverne poznáme, sú to nepochybne detské ihriská, parky, detské kútiky v obchodoch, materské centrá, atď. Napriek tomu mnohé z nás máme problém osloviť cudziu mamičku, možno sa cítime neisté. Treba si uvedomiť, že za oslovenie nič nedáme a môže sa z toho vyvinúť perspektívne kamarátstvo. Čítať viac..

Vôňa septembra

September ma špecifickú vôňu. Teda aspoň pre mňa. Vonia ako jahodová lízanka, ktorú som dostala v môj prvý školský deň. Vonia ako učebnice a nepopísané zošity, ktoré sú prísľubom nových vedomostí, ale zároveň i obavou pred neznámym, pred ďalším školským rokom. Vonia ako učebne, čisté a upratané, ako už nikdy viac počas školského roka. Vonia vlhkým lístím, hmlou i babím letom. Čítať viac..

Ako najlepšie vybrať záujmový krúžok? S rozvahou ...

Flauta, cvičenie, keramika alebo angličtina? Otázka vyplnenia voľného času našich detí nie je jednoduchá. Ak sa opýtate svojho dieťaťa a dobre si ponúkané možnosti premyslíte, šanca na úspech je vysoká. Premýšľate, ako medzi plávanie a výtvarný napchať počítačový krúžok? Zadržte a predovšetkým v prvom rade zvážte, či vaše dieťa bude naozaj toto všetko robiť s radosťou a či aspoň jeden deň po škole nechce len tak oddychovať. Čítať viac..

Hľadáte ten správny šport pre svoje dieťa? Martina Moravcová odporúča plávanie.

S príchodom nového školského roka stoja mnohí rodičia pred otázkou, na aký šport majú prihlásiť svoje dieťa. Okrem zdravotných aspektov zvažujú aj tie finančné. Nie každý si totiž môže dovoliť splniť svojmu potomkovi sen o kariére v NHL, či o víťazstve Wimbledonu. Plávanie je skvelou alternatívou pre tých, čo majú finančný limit a chcú športovú aktivitu, ktorá maximálne vyhovuje stavbe detského tela. Čítať viac..

Článkov: 9971