Články

4. február – Svetový deň proti rakovine búra mýty a predsudky o tomto ochorení

Aj tento rok sa Liga proti rakovine pripája k celosvetovej iniciatíve Únie pre medzinárodnú kontrolu rakoviny (UICC) a spolu s ďalšími 155 krajinami pripomína význam boja proti onkologickým ochoreniam aj prostredníctvom 4. februára - Svetového dňa proti rakovine. Cieľom tejto iniciatívy je zachrániť milióny ľudských životov prostredníctvom zvýšenia povedomia o možnostiach predchádzania rakovine a odstránením predsudkov, mýtov, ktoré sa s týmto ochorením spájajú. Čítať viac..

Veľtrh práce Profesia days prinesie samostatnú sekciu Maminkovo

Najbližší ročník veľtrhu práce Profesia days sa bude konať už 5. – 6. marca 2014 v Incheba Expo Bratislava. Veľtrh však prinesie novinku - špecializovanú sekciu pre rodiny s názvom Maminkovo, kde nájdu mamičky i oteckovia všetko potrebné pre znovuzaradenie sa do pracovného života. Odborným partnerom sekcie Maminkovo je Únia materských centier. Príďte sa poradiť s odborníkmi na Profesia days, ako si hľadať prácu, keď sa vraciate na pracovný trh po rodičovskej dovolenke. Čítať viac..

Školské obedy u nás a v Európe

Kvalitu a nutričné zloženie školských obedov v jednotlivých krajinách ovplyvňujú ekonomické, ale aj kultúrne rozdiely. V rámci Európy sú štandardy pre školské obedy základom pre zlepšenie nutričného príjmu všetkých školákov. Ako vyzerajú školské obedy u našich európskych susedov? Čítať viac..

Ako posilniť imunitu dieťaťa a zabrániť chorobám

Poznáme to všetky. Zima je tu a detská imunita je na ňu veľmi citlivá. Stačí malé prechladnutie, kýchnutie a dieťa môže ochorieť. Veľké nebezpečenstvo predstavujú škôlky a kútiky, kde je obrovská koncentrácia baktérií a vírusov. Ako teda ich imunitu účinne posilniť? Čítať viac..

Mýtus vyvrátený!

Štatistiky týkajúce sa obezity detí sú nelichotivé. Približne každé desiate dieťa je obézne, pričom každé piate dieťa má nadváhu. Nesú za to zodpovednosť matky? Až doteraz za jednu z príčin nadváhy bolo považované pracovné vyťaženie žien. Čítať viac..

Očami mamy – Kedy bude druhé?

Pred pár rokmi bolo bežnou vecou, že mama po tridsiatke mala už „odrodené“. Dnes je bežnou vecou, že žena po tridsiatke rodinu ešte len chystá. Prvý potomok býva v mladej rodine pečený – varený. Rozmaznávaný starými rodičmi, obletovaný mamou, otcom a celou rodinou. Veď konečne je na svete! To malé stvorenie ešte len začína chodiť a rodičia, ktorí sa konečne naučili fungovať s malým dieťaťom, sú vystavení šteklivej otázke – kedy bude druhé? Mamičky, s ktorými ste ležali v nemocnici a kočíkovali prvorodené ratolesti už kočíkujú druhé a vy stále nič. Čítať viac..

Šampiňónmi proti rakovine prsníka

Štúdie publikované v The International Journal of Cancer predložili dôkaz, že huby majú schopnosť pôsobiť proti rakovine prsníka. Táto štúdia bola prevedená v The University of Western Australia v Perthu. Do pozorovania bolo zahrnutých 2018 čínskych žien. Pri polovici z nich bola diagnostikovaná rakovina prsníka. Čítať viac..

Neprejedaj sa!

Sviatočné dni sú o oddychu, stretnutiach a aj o dobrom jedle. To sa nám núka samo. Perníčky, koláčiky, zemiakový šalát, alkohol a iné dobroty, bez ktorých by sa nezaobišlo nielen domáce hodovanie, ale ani rodinné návštevy. Štedrosť a hojnosť vianočných sviatkov je aj o plných stoloch a preplnených žalúdkoch. Zlatým pravidlom, ktorého by sme sa mali držať je: jesť do polosýta, piť do polopita. Čítať viac..

Zdravý domov bez nadmernej vlhkosti

Rozpoznať nadmernú vlhkosť vzduchu v domácnosti nie je až také jednoduché. Jasným signálom môžu byť kvapky vody na oknách a zrkadlách, zatuchnutý zápach alebo dokonca plesne medzi dlaždicami či v rohoch za nábytkom. Prejaviť sa však môže aj tým, že sa jednoducho necítite dobre. Nadmerná vlhkosť vzduchu a vznik plesní môžu byť príčinou niekoľkých nepríjemných ochorení. Spoločnosť Henkel Slovensko prináša inovovaný pohlcovač vlhkosti Ceresit Stop Vlhkosti AERO 360°, ktorý upravuje vlhkosť vzduchu na optimálnu hodnotu. Myslite na prevenciu a zdravý domov bez nadmernej vlhkosti.   Čítať viac..

Meningitída

Pojmom meningitída sa označuje zápal mäkkých blán mozgu a miechy, ktorý môže byť vyvolaný rôznymi patogénmi (najčastejšie baktériami, menej často vírusmi, hubami, parazitmi). Delí sa na hnisavú (má bakteriálny pôvod) a nehnisavú- aseptickú (s vírusovým pôvodom). Čítať viac..

Článkov: 10041