Holiť či neholiť? Čo je IN a čo je zdravé?

Redakcia | 24. august 2016
Holiť či neholiť? Čo je IN a čo je zdravé?

Dnešná generácia mladých žien si zvykla odstraňovať nadmerné ochlpenie na tele, a to aj na intímnych miestach. S nástupom leta nad tým však uvažujú aj ženy, ktoré toto doposiaľ neriešili.

Intímna hygiena sa v súčasnosti dostáva na úplne inú úroveň ako v minulosti a menia sa aj názory na ňu. V prvom rade sa treba riadiť zásadou, že každej žene môže vyhovovať niečo iné. Vo väčšine prípadov sa neodporúča používať pri umývaní intímnych miest bežné mydlá alebo sprchovacie gély, ale voliť špeciálne prípravky s upraveným pH alebo len čistú vodu.

Čítajte tiež: Intímna hygiena v najcitlivejšom období

Holenie intímnych partií sa rozšírilo z hygienických, ale najmä z estetických dôvodov, hlavne ak žena nosí plavky či „úspornejšie“ nohavičky. Ak si tieto časti holí pravidelne (či odstraňuje chĺpky iným spôsobom), netreba s tým v tehotenstve prestať. Občas však môže jemná pokožka zareagovať precitlivelo. Vtedy stojí za zváženie, čo je horšie – pokračovať v holení alebo vydržať pichanie vyrastajúcich chĺpkov.

Neprehliadnite: Aromatický kúpeľ – očisťuje a ošetruje

V tehotenstve si však niekedy začnú odstraňovať chĺpky na ohanbí aj ženy, ktoré to doteraz nerobili – dotlačí ich buď kombinácia tepla a veľkého bruška, alebo vidina tupej žiletky v ruke pôrodnej asistentky.

Takže – holiť či neholiť? To je otázka, na ktorú si musí nájsť odpoveď každá žena sama.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: