Články

M

Svalová dystrofia

Pojem svalová (muskulárna) dystrofia predstavuje široký termín pre geneticky podmienené ochorenia svalov. Charakterizuje ich postupná degenerácia rozličných skupín svalov bez účasti nervovej sústavy, svalová slabosť, strata sily a atrofia svalov (úbytok svalstva). Postihnuté sú aj dýchacie a hltacie svaly a srdcový sval. Často sú prítomné kontraktúry svalov končatín (skrátené svaly) a deformity chrbtice. Čítať viac..

V hoteli Crowne Plaza v Bratislave pokrstili bylinkovú záhradu

V bratislavskom hoteli Crowne Plaza dnes slávnostne pokrstili bylinkovú záhradu. Kulinárske špeciality s bylinkami, koreninami a zeleninou, ktoré sa v nej vypestujú, môžu návštevníci ochutnať v reštaurácii Fresh! priamo v hoteli Crowne Plaza. Krstnou mamou bylinkovej záhrady sa stala úspešná modelka a moderátorka Mirka Luberdová. Čítať viac..

AVON pochod proti rakovine prsníka 2013

Bratislava sa opäť zahalí do ružovej farby a podporí tak celosvetový boj proti rakovine prsníka. Jubilejný 5. ročník AVON POCHODU prídu podporiť aj známe tváre projektu AVON proti rakovine prsníka a svoju účasť taktiež prísľubila svetoznáma topmodelka Daniela Peštová. Čítať viac..

Pripútajte svoje deti - nehazardujte s ich životmi!

Blíži sa čas prázdnin a dovoleniek. Sú to chvíle, keď sa po školskom roku plnom stresu a povinnostiach celá rodina vyberie na lov zážitkov. Ak je dejisko dovolenky na Slovensku, alebo v blízkych okolitých krajinách, väčšina z nás cestuje autom. A tu niekedy v návale radosti zabúdame na bezpečnosť. Cestovanie autom, keď sú na "palube" aj deti má totiž svoje zásady. Čítať viac..

Článkov: 9970