Články

Medzinárodný deň nezvestných detí

25. máj je deň, kedy si svet pripomína smutné príbehy detí, ktoré sa nevrátili domov. Je to čas, kedy vyjadrujeme pocit solidarity a nádeje všetkým rodičom, čo nemajú žiadne nové správy o svojich stratených deťoch. Pre organizácie, zapojené do projektu "Hľadané deti" je to aj začiatok každoročnej kampane na zviditeľnenie témy stratených detí. Linka detskej istoty, prevádzkovateľ čísiel 116 111 a 116 000, je jednou z nich. Čítať viac..

Malé nočné "nehody"

V čase prechodu od plienok na nočník nie je nič neobvyklé, keď sa dieťaťu stane občas ma lá „nehoda“ (v noci častejšie ako cez deň). Ak sa to stáva aj v predškolskom veku, môže to byť pre rodičov – ale najmä pre deti – veľmi zaťažujúce. Vyhrešiť dieťa po takejto udalosti však nie je vôbec vhodná metóda. Čítať viac..

Dobrý detský program pre deti

Nie každé vysielanie pre deti je vhodné aj pre malých škôlkarov či predškolákov. S naším zoznamom môžete posúdiť, čo by vaše dieťa malo pozerať, a čo radšej nie. Detské vysielanie síce beží na niektorých programoch od rána do večera, ale nie každé vysielanie je odporúčania hodné. Čítať viac..

Článkov: 9972