Príbehy články

Trvalo mi rok, kým som pochopila, že som MAMOU

Trvalo mi rok, kým som pochopila, že som MAMOU

Zo všetkých strán počúvame - nič nebude, ako predtým. Cez noc som sa pretransformovala z úspešnej, inteligentnej, milujúcej ženy na emotívne inkontinentnú trosku s názvom „mama“. Smutné na tom je, že trvalo celých 14 mesiacov, kým som pochopila, že to nie je zlé. Naopak. Čítať viac..

gynekologička

Zo života: Už roky hľadám dobrého gynekológa

Pýtam sa, prečo tých lekárov neškolia, ako komunikovať s pacientkami, aby návšteva gynekologickej ambulancie nebola horor. Je neskutočné, čo niektorí lekári a lekárky dokážu. Potom nech sa nedivia, že im nikto nechodí preventívky ( ak nemá iné ťažkosti alebo nie sú ženy tehotné). Ja som takto odkladala tú svoju päť rokov po pôrode, ktorý bol náročný a keď som odchádzala z pôrodnice, nechcela som vidieť gynekológov nikdy v živote. Čítať viac..

Vzácne dvojičky

Skutočný príbeh: 150 metrov ma delilo od mojich synov

So Žanetkou a jej príbehom ste sa mohli stretnúť na našej webovej stránke. Písala nám v ťažkom období hospitalizácie so vzácnymi jednovaječnými, monochoriálnymi, monoamniálnymi dvojčatami. V jej slovách bolo veľa obáv, ale aj vďaka vašim povzbudivým komentárom sa mohla aspoň chvíľu cítiť lepšie. Žanetkin príbeh pokračuje. Čítať viac..

Druhé tehotenstvo

Moje prvé verzus druhé tehotenstvo...

Som už sama sebou a vlastnými skúsenosťami poučená, že desať dojčenských fliaš, pätnásť cumlíkov s rôznym prietokom, teplomer do vody, nožničky na detské nechtíky, detský kolotoč nad postieľku, milión plyšákov a plno ďalších vecí sú pre nás nikdy nevyužívané zbytočnosti. Čítať viac..

mama maliarka

Príbeh mamy: Tri deti, pes, mačka a anjeli

V sanatóriu sme mali ešte štyri embryá a s manželom (aj napriek tomu, že sa bál, že to nevyjde a mne to opäť ublíži) sme predsa len skúsili opäť umelé oplodnenie. O týždeň boli na tehotenskom teste čiary ako diaľnice a my sme čakali dvojičky. Čítať viac..

Ako som porodila

Ako som porodila alebo Strach má veľké oči

V prvom rade musím povedať, že som bola odjakživa človek, ktorý sa veľmi bál doktorov. Všetky povinné očkovania som absolvovala tak, že ma držali minimálne štyria ľudia. Celé detstvo som od doktorov počúvala: „Ako ty budeš rodiť, keď nevieš vydržať jedinú injekciu?“ Čítať viac..

Článkov: 215