Bábätko články

Všetky deti sa vlastne rodia o tri mesiace skôr

Všetky deti sa vlastne rodia o tri mesiace skôr

Na svete neexistuje nič krajšie než pohľad na novorodeniatko. To malé, zraniteľné a úplne bezmocné stvorenie, ktoré je plné zatiaľ neobjaveného potenciálu a čaká, čo prinesie život. Ako rodičia chceme pre naše deti to najlepšie už od momentu, keď sa narodia, ale už ste niekedy premýšľali, prečo sú ľudské deti také bezmocné? Čítať viac..

Prečo začať s dojčením už na pôrodnej sále?

Prečo začať s dojčením už na pôrodnej sále?

Mnoho odborníkov zdôrazňuje význam prvých okamihov po pôrode a považuje začatie dojčenia práve na pôrodnej sále za kľúčové. Prečo je to tak dôležité a aké výhody to prináša? V tomto článku sa budeme snažiť poskytnúť odpovede na tieto otázky a objasniť dôležitosť tohto prirodzeného aktu v prvých hodinách života novorodenca. Čítať viac..

Odborník radí: Ako dlho má trvať 1 dojčenie?

Odborník radí: Ako dlho má trvať 1 dojčenie?

Dojčenie je jednou z najdôležitejších činností, ktoré mladá matka pre svoje novonarodené dieťa môže vykonávať. Otázka, ktorá často vstáva, je, ako dlho by malo trvať jedno dojčenie. Nie je to jednoduchá otázka, pretože každé dieťa je jedinečné. Čítať viac..

spíme s bábätkom, spoločné spanie s dieťaťom

Spíte s bábätkom v jednej posteli?

Mirka si nevedela predstaviť, že po mesiacoch tehotenstva zrazu bude bábo niekde samo v chladnej postieľke, ďaleko od nej, a tak si ho už v pôrodnici začala brávať k sebe do postele. Mária a Tomáš chceli, aby ich dieťa spalo v samostatnej postieľke, ale akosi sa to nepodarilo. Pre Kristínu spoločné spanie s jej dcérou vyplynulo z nočného dojčenia a hoci sa už nedojčia, malá spí stále s nimi. Podobné rodinné príbehy počúvame od svojich priateľov a známych, ktorí sa rozhodli, že nočný odpočinok budú tráviť v bezprostrednej blízkosti svojich bábätiek. Čítať viac..

Dôležité: Mýty a pravdy o dojčatách

Dôležité: Mýty a pravdy o dojčatách

Sú informácie a rady, ktoré už v starostlivosti o dieťatko neplatia, považujú sa za zastarané, ale i také, ktoré sa opätovne odporúčajú. Kto sa v tom má vyznať, navyše, ak ide o starostlivosť o najmenších drobčekov?! Čítať viac..

Akú farbu milujú bábätká?

Akú farbu milujú bábätká?

„Všetko v nežných pastelových farbách – veď tak to majú bábätká najradšej.“ Omyl! Ak by si naši najmenší mali sami vybrať, nemali by jemné tóny vôbec šancu. Prečo je to tak a aké fascinujúce poznatky existujú k téme bábätko a farby, to vám ukážeme v nasledujúcich riadkoch. Čítať viac..

Prečo bábätko zaspí, keď zapnete práčku?

Prečo bábätko zaspí, keď zapnete práčku?

Mnohí rodičia si myslia, že tma a ticho sú nevyhnutné pre spánok bábätiek. Avšak, to nemusí byť vždy pravda. Naopak, niektoré deti sa cítia pohodlnejšie a bezpečnejšie, keď počujú dôverné zvuky a vidia svetlo zo susedných miestností. Alebo počujú tzv. biely šum. Čítať viac..

6 spôsobov ako rozvíjať pohybové zručnosti bábätka

6 spôsobov ako rozvíjať pohybové zručnosti bábätka

Najjednoduchšou a najobľúbenejšou hračkou pre drobčeka sú jeho mama a ocko. Vníma ich tvár, postupne sa na nich usmieva, ťahá ich za vlasy, doťahuje sa za ich rukami, skúma a občas i strhne ich okuliare či šperky. I veľa ďalších bežných činností a hier, ktoré prirodzene robíte, našich najmenších rozvíja a stimuluje. Čítať viac..

Správne meno pre vaše dieťa - bežné alebo radšej originálne?

Správne meno pre vaše dieťa - bežné alebo radšej originálne?

A ako sa bude volať? Tak to je asi druhá najčastejšie kladená otázka (prvá sa týka pohlavia dieťatka), ktorú budúce mamičky dostávajú zo svojho okolia. Vybrať meno sa môže zdať jednoduchou záležitosťou, však mien je na výber nespočetne. Treba si však uvedomiť, že nositeľom mena nebudeme my, ale naše dieťa a preto treba k tejto milej, no zároveň dôležitej povinnosti pristupovať zodpovedne a výber mena si dobre premyslieť Čítať viac..

Plač i smiech patria k životu... aj bábätka

Plač i smiech patria k životu... aj bábätka

Možno ste sa nad tým zamysleli aj vy, pozorujúc svojho drobca. Pravda je, že smiech i plač patria k životu, a o to viac k najmenším deťom. No pozorného rodiča zaujíma, čo na ich vyvolanie u malej ratolesti pôsobí. Ako teda podporiť pozitívne reakcie dieťatka a vyvarovať sa (ak vôbec) tých negatívnych? Čítať viac..

Článkov: 728