Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,463 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Chripka

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dakujem za odpoved.Len chcem vediet,ci mam pockat na dalsiu menstruaciu,alebo ci sa sama spusti po vylieceni chripky.

    Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ďalšia menštruácia by sa mala dostaviť o mesiac. Pri akýchkoľvek nejasnostiach alebo ťažkostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Chrípka a črevná chrípka

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, pred asi 2 týždňami som dostala silnú chrípku, brala antibiotiká a toľko čo som sa trocha preliečíla, dostala som črevnú chrípku a infúziu. Včera alebo dnes som mala dostať menštruáciu no neprišla. Pohlavný styk som mala naposledy začiatkom decembra a priateľ mal kondom ktory som následne aj skontrolovala. Je možné že vyššie uvedené faktory majú vplyv na moje meškanie menštruácie ?? Pripadne kedy by som ju mohla očakávať ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, na menštruačný cyklus má vplyv viacero faktorov, medzi ktoré patrí aj infekcia, či ochorenie. Za predpokladu chráneného pohlavného styku je pravdepodobnosť tehotenstva malá. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Menštruácne problémy

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý, chcem sa spýtať mešká mi menštruácia 10 dní tehotná nie som, ale už druhý deň mám bolesti v podbrušku také kŕčovité a neustále hnačky a pocit na vracanie a tiež zimnicu, môže to mať niečo spoločné s tým že mi to mešká alebo by to mohla byť len črevná chrípka? Krvácanie som mala len 10 dní dozadu ale také slabé a trvalo to 2 hodiny tak neviem čo si mám o tom myslieť počkať este či mi v Decembri neprídu svoje dni alebo hneď ako mi skončí ťa hnacka ísť ku gynekologicke? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, podľa opisu sa skôr jedná o druh virózy. Na menštruačný cyklus má vplyv viacero faktorov., medzi ktoré patria aj virózy, či iné druhy infekcií. Spomínané párhodinové špinenia mohla byť menštruácia. Odsledujte si to. Ak nemáte žiadne gynekologické problémy, najskôr sa preliečte.

  • Menštruačná chrípka?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    Chcela by som sa opýtať na taký zvláštny fenomén. Celé roky ma otravovali rôzne infekcie dýchacích ciest, angíny a podobne - vždy práve vtedy, keď som mala menštruáciu alebo vo veľmi tesnej časovej následnosti. Bola som chorá v priemere 10-krát do roka. Časom sa to mierne zlepšilo. Potom som otehotnela a narodil sa mi syn. Keď som ho pred pár týždňami prestala dojčiť, dostala som menštruáciu a o deň na to som ochorela. Viete mi to nejako vysvetliť? Dá sa s tým niečo robiť?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, počas obdobia menštruácie sa ženské telo stáva zraniteľnejším a citlivejším. Imunitný systém je náchylnejší. Ak máte chronické ochorenie napríklad dýchacích ciest, počas menštruácie sa môže prejaviť zosilnením alebo zhoršením príznakov. Odporúčam užívanie dostatočného množstva vitamínov, pestrú stravu. Pri pretrvávaní ťažkostí odporúčam navštíviť imunológa alebo imunoalergológa.

  • Meškanie menzesu a IUB teliesko

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Chcem sa opytat dcera17 mala 4.10. 2019 menzes 8.10. Jej zaviedli IUB TELIESKO MUSELA VYSADIŤ HA lebo si nahmatala hrčku v prsniku ma fibroadeony nezhubne ale je v sledovani. Mala po zavedeni 10.10 vyšie crp 28 o dva tyzdne uz bolo pod 8. Chodili sme k obvodnej lebo sa jej na dva krat ukazala krv v moci potom jej zobrali chemicky rozbor tak ze to z telieska zenska doktorka jej dala od zaciatku zelezo z askorbiom. prvy den po zavedeni jej bolo na vracanie a mala teplotu krvacala mozno par dni v pohode potom uz len intimky mala obcas ruzovy vytok. Detska jej zistila z vyteru strebtokoka v krku crp uz bolo v pohode ale do dnes 5.11 uziva sedem dni amoksilav. A teraz k otazke 31.10 sa jej objavilo kratko krvacanie potom 3 dni nic a v pondelok 4teho znova uz myslela ze ma menzes. Môže pri zavedeni Iub telieska meskat menzes alebo mat prerusovany priebeh mohlo to spôsobiť železo z askorbiom alebo antibiotika amoksilav. Ideme 11.11.2019 na sono pre kontrolu o zavedeni. Ale hned po zavedeni odkontrolovali ulyrazbukom predtym mala 28 dňovy cuklus ale 1a pok mala HA zavadzali jej na konci menzesu5ty deň ďakuhem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, po vysadení hormonálnej antikoncepcie môže byť menštruačný cyklus nepravidelný, rovnako aj po zavedení IUB, kedy môže dôjsť k zakrvácaniu, ono sa to ustáli. Spomínané príznaky a prejavy tesne po zavedení IUB sú popisované a vyskytujú sa. Nachladenie, chrípka, či angína ako aj antibiotiká tiež majú vplyv na menštruačný cyklus. Absolvujte plánované USG, odsledujte stav a v prípade ťažkostí navštívte obvodného gynekológa.

  • Chripka

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry vecer
    Chcela by som sa spytat,ci je mozbe,ze sa mi prerusila menstruacia. 1 den menstruacie dom ochorela,menzes bil,2 den som dostala vysoke horucky a vobec uzonemam nenzes

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, pri horúčke menštruácia zmení svoj charakter, nemusí sa prerušiť, ale v dôsledku horúčky sa menštruačné krvácanie spomalí až zastaví. Pri pretrvávaní horúčky nereagujúcej na základnú liečbu navštívte Vášho obvodného lekára. Ak sa stav po gynekologickej stránke neupraví po preliečení, navštívte Vášho obvodného gynekológa.