Plnená vaječná omeleta

Andy15 | 12. Sep 2016
Plnená vaječná omeleta

Sýte raňajky

Suroviny

30 ml olivového oleja
1 cibuľa nakrájaná na plátky
250 g nakrájanej zeleniny podľa vašej chuti
4 veľké vajcia (bielka a žĺtky vopred oddeľte)
nadrobno nasekaná čerstvá petržlenová vňať alebo pažítka, prípadne špenátové listy
125 ml na plátky nakrájaného čerstvého kozieho syra (prípadne iný syr, ktorý máte radi)

Postup

Vo veľkej panvici zahrejte 25 ml oleja. Cibuľu na ňom asi minútu restujte. Prisypte nakrájanú zeleninu, 3-5 minút ju prudko opekajte a potom odstavte. Žĺtka vyšľahajte a pridajte k nim petržlenovú vňať alebo pažítku. V inej miske vymiešajte bielka do jemnej peny a pomaly do nej primiešavajte žĺtka.

Zostávajúci olej zahrejte v stredne veľkej teflónovej panvici. Prilejte vajcia a na miernom plameni ich smažte, až kým nestuhnú. Na jednu polovicu omelety dajte vrstvu syra a zeleniny a pomocou varešky omeletu preložte na polovicu a podávajte.

Fotogaléria