Detská „sviečková“ (od 6. mesiaca)

Redakcia | 28. august 2019
Detská „sviečková“ (od 6. mesiaca)

Skutočná mňamka nielen pre deti!

Suroviny

  • 3 stredné mrkvy
  • 2 stredné petržleny
  • 1/2 tekvice na pečenie (maslovej tekvice)
  • morčacie prsia
  • olivový olej
  • soľ, korenie
  • cukor
  • citrónová šťava

Postup

Zeleninu nakrájame na menšie kúsky a aspoň 5 minút orestujeme na troche oleja. Morčacie mäso si nakrájame na plátky a tiež ho orestujeme. Pridáme k zelenine, podlejeme vodou a dusíme do zmäknutia zeleniny. Pred dochutením odoberieme porciu určenú na príkrm a rozmixujeme. Zo zmesi vyberieme všetko mäso a zeleninu rozmixujeme na hladkú kašu. Pre deti od 1. roka a dospelých môžeme následne zmes dosoliť a dochutiť cukrom a citrónovou šťavou podľa chuti. Podávame s knedľou, zemiakmi, bezlepkovou alebo klasickou cestovinou.

Fotogaléria