Detská „sviečková“ (od 6. mesiaca)
foto: istockphoto.com
Skutočná mňamka nielen pre deti!
Suroviny
- 3 stredné mrkvy
- 2 stredné petržleny
- 1/2 tekvice na pečenie (maslovej tekvice)
- morčacie prsia
- olivový olej
- soľ, korenie
- cukor
- citrónová šťava
Postup
Zeleninu nakrájame na menšie kúsky a aspoň 5 minút orestujeme na troche oleja. Morčacie mäso si nakrájame na plátky a tiež ho orestujeme. Pridáme k zelenine, podlejeme vodou a dusíme do zmäknutia zeleniny. Pred dochutením odoberieme porciu určenú na príkrm a rozmixujeme. Zo zmesi vyberieme všetko mäso a zeleninu rozmixujeme na hladkú kašu. Pre deti od 1. roka a dospelých môžeme následne zmes dosoliť a dochutiť cukrom a citrónovou šťavou podľa chuti. Podávame s knedľou, zemiakmi, bezlepkovou alebo klasickou cestovinou.