Pečená hokkaido tekvica (od 6. mesiaca)

Redakcia | 28. august 2019
Pečená hokkaido tekvica (od 6. mesiaca)

Skvelý, chutný a jednoduchý recept.

Suroviny

  • 1 tekvica hokkaido
  • soľ, korenie
  • škorica, cukor
  • provensálske bylinky
  • olivový olej

Postup

Tekvica hokkaido je pre prvé príkrmy vhodná. Býva dokonca lepšie znášaná než mrkva, ktorá zvykne u dojčiat spôsobovať zápchy. Tekvica je rýchlo uvarená, má prirodzene sladkú chuť a obsahuje aj pomerne veľké množstvo vody.

Tekvicu poriadne umyjeme, nakoľko ju pečieme aj so šupkou. Odkrojíme oba konce a rozrežeme na polovicu. Vydlabeme dužinu, ktorú môžeme použiť na polievku. Tekvicu nakrájame na mesiačiky o hrúbke približne 2 – 3 cm. Pre dojčatá tekvicu neochucujeme a pečieme na sucho.

Dospelí si môžu tekvicu vychutnať ako slanú  prílohu s trochou oleja, soľou, korením a provensálskymi bylinkami alebo ako sladký dezert s cukrom a škoricou.  Pečieme 25 – 35 minút pri teplote 180 °C (podľa hrúbky mesiačikov). Do príkrmu pre dojčatá použijeme len dužinu zbavenú šupky a pridáme trochu kvalitného za studena lisovaného oleja (olivový, slnečnicový, tekvicový).

Fotogaléria