Grilovaná zelenina
foto: istockphoto.com
(pre 4 osoby)
Suroviny
- 1 kg rôznych druhov zeleniny (mrkva, špargľa, baklažán, cherry paradajky, malé cibuľky, pór, cukety a pod.),
- 1 citrón,
- 125 g masla,
- 3 PL čerstvých byliniek (podľa chuti, napr. rozmarín, bazalku, estragon, tymián či mätu...),
- 3 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, alobal na grilovanie
Postup
Pripravíme si alobal a zeleninu naň rovnomerne rozložíme. Rozohrejeme gril. Najemno nastrúhame citrónovú kôru a potom z citróna vytlačíme šťavu. Kôru, maslo, bylinky a cesnak dáme do mixéra a rozmixujeme, dochutíme soľou a korením. Zmes uložíme na zeleninu. Okraje alobalu uzavrieme a vytvoríme balíček.
Grilujeme 20 až 25 minút, občas obrátime. Balíček otvoríme a zeleninu preložíme do misy, pokvapkáme ju citrónovou šťavou a ihneď podávame.
Grilujeme 20 až 25 minút, občas obrátime. Balíček otvoríme a zeleninu preložíme do misy, pokvapkáme ju citrónovou šťavou a ihneď podávame.