Grilovaná zelenina

Redakcia | 23. jún 2021
Grilovana zelenina

(pre 4 osoby)

Suroviny

  • 1 kg rôznych druhov zeleniny (mrkva, špargľa, baklažán, cherry paradajky, malé cibuľky, pór, cukety a pod.),
  • 1 citrón,
  • 125 g masla,
  • 3 PL čerstvých byliniek (podľa chuti, napr. rozmarín, bazalku, estragon, tymián či mätu...),
  • 3 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, alobal na grilovanie

Postup

Pripravíme si alobal a zeleninu naň rovnomerne rozložíme. Rozohrejeme gril. Najemno nastrúhame citrónovú kôru a potom z citróna vytlačíme šťavu. Kôru, maslo, bylinky a cesnak dáme do mixéra a rozmixujeme, dochutíme soľou a korením. Zmes uložíme na zeleninu. Okraje alobalu uzavrieme a vytvoríme balíček.

Grilujeme 20 až 25 minút, občas obrátime. Balíček otvoríme a zeleninu preložíme do misy, pokvapkáme ju citrónovou šťavou a ihneď podávame.