Karfiol na stredomorský spôsob

Marika Koscelníková | 26. jún 2020
Karfiol na stredomorský spôsob

Výborný ľahký obedík.

Suroviny

  • 1 ks karfiolu
  • 1/2 červenej cibule
  • 2 – 3 ČL olivového oleja
  • 1 konzerva drvených paradajok
  • 1 ČL sušeného oregana
  • 2 ČL sušenej bazalky
  • strúhaný parmezán (podľa chuti)
  • voda (podľa potreby

Postup

Karfiol rozoberieme a nakrájame na menšie ružičky. Na panvici rozohrejeme olej a pridáme nasekanú červenú cibuľu. Restujeme 4 – 5 minút. Pridáme karfiol a restujeme 5 – 7 minút, kým nezačne hnednúť. Pridáme konzervu paradajok, oregano a bazalku. Podľa potreby podlejeme trochou vody a dusíme 30 – 35 minút. Pokiaľ sa nám tekutina rýchlo odparí, môžeme priebežne dolievať vodu. Po odstavení prisypeme trochu strúhaného parmezánu. Môžeme podávať ako hlavné jedlo alebo ako prílohu k mäsu.