Karfiol na stredomorský spôsob
foto: istockphoto.com
Výborný ľahký obedík.
Suroviny
- 1 ks karfiolu
- 1/2 červenej cibule
- 2 – 3 ČL olivového oleja
- 1 konzerva drvených paradajok
- 1 ČL sušeného oregana
- 2 ČL sušenej bazalky
- strúhaný parmezán (podľa chuti)
- voda (podľa potreby
Postup
Karfiol rozoberieme a nakrájame na menšie ružičky. Na panvici rozohrejeme olej a pridáme nasekanú červenú cibuľu. Restujeme 4 – 5 minút. Pridáme karfiol a restujeme 5 – 7 minút, kým nezačne hnednúť. Pridáme konzervu paradajok, oregano a bazalku. Podľa potreby podlejeme trochou vody a dusíme 30 – 35 minút. Pokiaľ sa nám tekutina rýchlo odparí, môžeme priebežne dolievať vodu. Po odstavení prisypeme trochu strúhaného parmezánu. Môžeme podávať ako hlavné jedlo alebo ako prílohu k mäsu.