Krémová cviklová polievka
foto: istockphoto.com
Polievka je grunt, hovorí sa. Touto iste prekvapíte.
Suroviny
- 600 g cvikly,
- 2 zemiaky,
- 1 cibuľa,
- 2 PL masla,
- 800 ml zeleninového vývaru,
- 2 PL červeného vínneho octu,
- 4 PL kyslej smotany,
- soľ,
- mleté korenie
Postup
Cviklu a zemiaky ošúpte a nakrájajte na malé kocky. Cibuľu nakrájajte najemno a v hrnci na rozohriatom masle poduste dosklovita. Pridajte pokrájanú cviklu a zemiaky, prilejte zeleninový vývar. Priveďte k varu a povarte 15 až 20 minút. Polievku odstavte a ručným mixérom rozmixujte. Ak je polievka príliš hustá, rozrieďte ju horúcim vývarom.
Dochuťte soľou a mletým korením. Polievku rozdeľte do tanierov a ozdobte kopčekom kyslej smotany.