Krémová cviklová polievka

Marika | 30. november 2017
Krémová cviklová polievka

Polievka je grunt, hovorí sa. Touto iste prekvapíte.

Suroviny

  • 600 g cvikly,
  • 2 zemiaky,
  • 1 cibuľa,
  • 2 PL masla,
  • 800 ml zeleninového vývaru,
  • 2 PL červeného vínneho octu,
  • 4 PL kyslej smotany,
  • soľ,
  • mleté korenie

Postup

Cviklu a zemiaky ošúpte a nakrájajte na malé kocky. Cibuľu nakrájajte najemno a v hrnci na rozohriatom masle poduste dosklovita. Pridajte pokrájanú cviklu a zemiaky, prilejte zeleninový vývar. Priveďte k varu a povarte 15 až 20 minút. Polievku odstavte a ručným mixérom rozmixujte. Ak je polievka príliš hustá, rozrieďte ju horúcim vývarom.

Dochuťte soľou a mletým korením. Polievku rozdeľte do tanierov a ozdobte kopčekom kyslej smotany.

 

Fotogaléria