Pikantný karfiol

oli26 | 20. december 2017
Pikantný karfiol

Karfiol trochu inak..

Suroviny

  • 1 karfiol
  • 3 zemiaky
  • 1 červenú cibuľu
  • 1 strúčik cesnaku
  • ½ KL mletého zázvoru
  • 2  PL oleja, ½ KL kurkumy, ½  KL mletej čili papričky, ½ KL garam masaly, rímsku rascu, soľ
  • 150 ml vody

Postup

Na panvici zohrejeme olej  a osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme pretlačený cesnak a mletý zázvor. Premiešame a pridáme na kocky nakrájané zemiaky a na ružičky rozobratý karfiol. Podlejeme troškou vody, prikryjeme a zakryté dusíme  asi 10 minút na miernom ohni. Vodou podlievame podľa potreby. Po 10 minútach pridáme mleté čili korenie, kurkumu, garam masalu, rímsku rascu a dochutíme soľou. Dusíme domäkka a môžeme podávať s indickými plackami.