Špargle s jemným krémom

Špargle s jemným krémom

21.6.2017 v kategórii Zelenina , autor oli26 foto: istockphoto.com
Hodnotenie:

Recept vhodný pre 6 osôb.

Suroviny

  • 500 g zelených šparglí
  • 500 g bielych šparglí
  • 6 žĺtkov
  • 1 dl oleja,
  •  2,5 dl šľahačky
  • ½ citróna, soľ, mleté čierne korenie

Postup

Špargle očistíme, umyjeme, po 4-5 kusov zviažeme a varíme v slanej vode 3 až 4 minúty. Smotanu ušľaháme. Žĺtky dáme do hrnca, pridáme 6 lyžíc vlažnej vody a rýchlo metličkou speníme. Na miernom ohni ich za stáleho šľahania zohrievame dovtedy, kým nedosiahneme vláčny krém. Potom ho odstavíme a po troške pridávame olej, napokon aj tuhú šľahačku. Krém okoreníme, posolíme a dochutíme citrónovou šťavou. Podávame so špargľou, alebo použijeme ako prílohu k mäsu.

Komentáre