Špargle s jemným krémom
foto: istockphoto.com
Recept vhodný pre 6 osôb.
Suroviny
- 500 g zelených šparglí
- 500 g bielych šparglí
- 6 žĺtkov
- 1 dl oleja,
- 2,5 dl šľahačky
- ½ citróna, soľ, mleté čierne korenie
Postup
Špargle očistíme, umyjeme, po 4-5 kusov zviažeme a varíme v slanej vode 3 až 4 minúty. Smotanu ušľaháme. Žĺtky dáme do hrnca, pridáme 6 lyžíc vlažnej vody a rýchlo metličkou speníme. Na miernom ohni ich za stáleho šľahania zohrievame dovtedy, kým nedosiahneme vláčny krém. Potom ho odstavíme a po troške pridávame olej, napokon aj tuhú šľahačku. Krém okoreníme, posolíme a dochutíme citrónovou šťavou. Podávame so špargľou, alebo použijeme ako prílohu k mäsu.