Pyré z pečenej mrkvy

Marika Koscelníková | 26. Jun 2020
Pyré z pečenej mrkvy

Chutí výborne aj ako príloha.

Suroviny

  • 0,5 kg mrkvy
  • 1 ČL extra panenského olivového oleja
  • voda podľa potreby
  • trochu mletej rasce

Postup

Vo väčšine prípadov sa na prípravu prvých detských príkrmov odporúča suroviny variť v pare alebo vo vode. Pečenie však v potravinách zvýrazní prirodzenú sladkosť, čo príkrmom dodá osobitú chuť.

Mrkvu ošúpeme a prekrojíme na kúsky o hrúbke palca. Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 150 °C do zmäknutia (podľa hrúbky cca 20 – 30 min.). Potrebné množstvo mrkvy dáme do mixéra, pridáme olej, rascu a trochu vody. Mixujeme na hladké pyré a podľa potreby pridávame vodu. Na prípravu pyré môžeme poučiť aj iné druhy zeleniny, napr. batát, tekvicu, cviklu, petržlen.