Baklažánové lasagne
foto: istockphoto.com
Chutné, lahodné a ľahké.
Suroviny
- 2 baklažány
- 2 balenia mozzarelly
Paradajková omáčka:
- paradajky drvené
- 3 – 4 strúčiky cesnaku
- sušené bylinky (petržlenová vňať, oregano, bazalka)
- soľ, korenie
Postup
Rúru predhrejeme na 200 °C a plech vyložíme papierom na pečenie. Baklažán si nakrájame na plátky, trochu osolíme a necháme ho 20 minút „vypotiť“. Potom osušíme a preložíme do zapekacej misky. Každú vrstvu baklažánu zalejeme vrstvou paradajkovej omáčky. Na vrch nakrájame plátky mozzarelly a dáme zapiecť na 30 – 45 minút.
Paradajková omáčka: drvené paradajky si zmiešame s bylinkami, soľou, korením a rozdrveným cesnakom.