Ratatouille

Andy15 | 8. september 2016
Ratatouille

Vynikajúci zeleninový recept pre 4 osoby

Suroviny

Suroviny: 2 mladé baklažány
2 červené papriky
1 cukina
3 zrelé paradajky
1 červená cibuľa
4 strúčiky cesnaku
3 lyžice olivového oleja
1 viazanička bazalky
niekoľko vetvičiek čerstvého tymianu
čerstvo namleté čierne korenie, soľ
 

Postup

Baklažán umyte a nakrájajte ho na malé kocky. Posoľte a soľ nechajte asi 15 minút pôsobiť. Cibuľu ošúpte a nakrájajte na tenké kolieska. Papriku nakrájajte na tenké pásiky, cukinu na kocky. Paradajky umyte a nakrájajte na menšie kocky. Vo vyššom hrnci s hrubým dnom zahrejte olivový olej a cibuľu osmažte do zlatista. Nakrájanú zeleninu pridajte k  cibuli. Strúčiky cesnaku roztlačte a tiež pridajte k zelenine. Osoľte, okoreňte a prikryté duste 15 – 20 minút. Bazalku natrhajte na kúsky, tymian nasekajte a pridajte k zelenine. Duste ešte cca 5 minút a po odstavení z ohňa nechajte ešte 15 minút postáť, aby sa chute zmiešali. Podávajte teplé alebo studené, s bielym chlebom.

Fotogaléria