Quiche s kyslou kapustou

Marika | 27. november 2017
Quiche s kyslou kapustou

Fantastický slaný koláč.

Suroviny

  • 25 dkg hladkej múky
  • 12 dkg masla
  • 1 vajce
  • 2 polievkové lyžice smotany
  • ½ kávovej lyžičky soli
  • hladká múka na podsypanie cesta
  • Hera na vymastenie formy

Suroviny na náplň:

  • 50 dkg kyslej kapusty
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • 5 dcl bieleho vína
  • 20 dkg údenej šunky
  • 20 dkg strúhaného syra
  • 3 polievkové lyžice smotany
  • 1 dcl smotany na varenie
  • 4 vajcia
  • kôpor

Postup

V mise vymiesime z múky, masla,  vajec, smotany a soli cesto. Vytvarujeme bochník a na 1 - 2 hodiny necháme v chladničke odležať. Kapustu preperieme, necháme odkvapkať, potom ju na oleji za stáleho miešania opražíme. Prilejeme víno, nádobu prikryjeme a kapustu varíme na miernom plameni cca. 25 minút, kým sa šťava neodparí. Necháme vychladnúť. Potom primiešame šunku nakrájanú na pásiky, strúhaný syr, smotanu, smotanu na varenie, vajíčka a kôpor. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske do guľatého tvaru a vystelieme ním margarínom vymastenú formu s priemerom 26 cm tak, aby tvorilo okraj. Kapustovú masu rovnomerne rozložíme na cesto. Pečieme v predhriatej rúre na 190°C (v teplovzdušnej rúre 175°C) zhruba 35 minút. Keď je koláč skoro hotový, poukladáme na neho plátky syra a na 5 - 8 minút ešte vrátime do rúry, aby sa syr zapiekol. Podávame teplé.

 

Fotogaléria