Pšenový nákyp s jabĺčkami a lesným ovocím

mary | 4. január 2019
Pšenový nákyp s jabĺčkami a lesným ovocím

Pochúťka, ktorá zachutí nielen najmenším.

Suroviny

  • pšeno1 a 1/2šálky
  • voda
  • obyčjané, alebo kokosové mlieko
  • oriešky (lieskové, alebo vlašské)
  • sušené hrozienka
  • jablko 3 kusy
  • 3 vajcia
  • med
  • maslo
  • škorica
  • vanilka

Postup

Oriešky pomeľte, alebo nasekajte na drobno. Jabĺčka nastrúhajte. Pšeno prepláchnite horúcou vodou aspoň tri krát, aby nebolo horké.  

Do hrnca si dáme vodu, mlieko, škoricu, vanilku a pšeno. Povaríme asi 20 minút nezakryté. Necháme trochu vychladnúť a primiešame žltka, sušené hrozienka, orechy, maslo a nastrúhané jablká.
 Zapekaciu misu vyložte papierom na pečenie, alebo vymastite maslom a dajte do nej pripravenú zmes.  Zapekajte 30 minút pri 180 stupňoch.

Na vrch môžete, ale nemusíte zaliať sneh z bielkov. Pred dopečením som sneh rozotrite na vrch zmesi a zapečte asi 7 minút.
Po vychladní podávajte. Môžete servírovať s lesným ovocím a mätou. 

Fotogaléria