Pšenový nákyp s jabĺčkami a lesným ovocím
Pochúťka, ktorá zachutí nielen najmenším.
Suroviny
- pšeno1 a 1/2šálky
- voda
- obyčjané, alebo kokosové mlieko
- oriešky (lieskové, alebo vlašské)
- sušené hrozienka
- jablko 3 kusy
- 3 vajcia
- med
- maslo
- škorica
- vanilka
Postup
Oriešky pomeľte, alebo nasekajte na drobno. Jabĺčka nastrúhajte. Pšeno prepláchnite horúcou vodou aspoň tri krát, aby nebolo horké.
Do hrnca si dáme vodu, mlieko, škoricu, vanilku a pšeno. Povaríme asi 20 minút nezakryté. Necháme trochu vychladnúť a primiešame žltka, sušené hrozienka, orechy, maslo a nastrúhané jablká.
Zapekaciu misu vyložte papierom na pečenie, alebo vymastite maslom a dajte do nej pripravenú zmes. Zapekajte 30 minút pri 180 stupňoch.
Na vrch môžete, ale nemusíte zaliať sneh z bielkov. Pred dopečením som sneh rozotrite na vrch zmesi a zapečte asi 7 minút.
Po vychladní podávajte. Môžete servírovať s lesným ovocím a mätou.