Plnená cvikla
foto: istockphoto.com
Niečo malé a chutné
Suroviny
- 4 veľké cvikly,
- 100 g uvarenej ryže natural,
- 1 jarná cibuľka,
- 60 g ovčieho syra,
- 3 PL kyslej smotany,
- soľ,
- mleté čierne korenie,
- rasca,
- 3 PL olivového oleja
Postup
Cviklu umyte a vložte do hrnca s vriacou osolenou vodou, do ktorej ste pridali rascu. Varte 30 – 40 minút domäkka. Uvarenú cviklu vyberte a nechajte mierne vychladnúť. Potom ju ošúpte a v každej vydlabte dieru. Jarnú cibuľku nakrájajte na kolieska, syr na kocky a pridajte k uvarenej ryži. Premiešajte a pridajte kyslú smotanu.
Dochuťte soľou, korením a cviklu naplňte. Pred pečením pokvapkajte olivovým olejom. Dajte piecť do vyhriatej rúry na 180 °C.