Plnená cvikla

Marika | 30. november 2017
Plnená cvikla

Niečo malé a chutné

Suroviny

  •  4 veľké cvikly,
  • 100 g uvarenej ryže natural,
  • 1 jarná cibuľka,
  • 60 g ovčieho syra,
  • 3 PL kyslej smotany,
  • soľ,
  • mleté čierne korenie,
  • rasca,
  • 3 PL olivového oleja

Postup

Cviklu umyte a vložte do hrnca s vriacou osolenou vodou, do ktorej ste pridali rascu. Varte 30 – 40 minút domäkka. Uvarenú cviklu vyberte a nechajte mierne vychladnúť. Potom ju ošúpte a v každej vydlabte dieru. Jarnú cibuľku nakrájajte na kolieska, syr na kocky a pridajte k uvarenej ryži. Premiešajte a pridajte kyslú smotanu.

Dochuťte soľou, korením a  cviklu naplňte. Pred pečením pokvapkajte olivovým olejom. Dajte piecť do vyhriatej rúry na 180 °C.

Fotogaléria