Cviklové rizoto

Marika | 30. november 2017
Cviklové rizoto

Kvôli netradičnej farbe je obľúbené aj u detí.

Suroviny

  • 500 ml zeleninového vývaru,
  • 2 cibule,
  • 2 PL olivového oleja,
  • 200 g ryže,
  • 250 g uvarenej cvikly,
  • 100 ml bieleho vína,
  • 3 PL kyslej smotany,
  • petržlenová vňať na ozdobu,
  • soľ,
  • mleté korenie

Postup

Cibuľu nakrájajte najemno. V hrnci rozohrejte olej, pridajte cibuľu a opečte do zlatohneda. Pridajte ryžu a asi minútu poduste. K ryži prilejte víno a za stáleho miešania priveďte k varu. Pridajte teplý vývar tak, aby bola ryža zaliata. Duste na miernom ohni, pričom postupne prilievajte vývar a zľahka miešajte. Cviklu pokrájajte na kocky a pred koncom dusenia pridajte k ryži.

Dochuťte soľou a korením. Podávajte s kyslou smotanou, ozdobené petržlenovou vňaťou.

Fotogaléria