Cviklové rizoto
foto: istockphoto.com
Kvôli netradičnej farbe je obľúbené aj u detí.
Suroviny
- 500 ml zeleninového vývaru,
- 2 cibule,
- 2 PL olivového oleja,
- 200 g ryže,
- 250 g uvarenej cvikly,
- 100 ml bieleho vína,
- 3 PL kyslej smotany,
- petržlenová vňať na ozdobu,
- soľ,
- mleté korenie
Postup
Cibuľu nakrájajte najemno. V hrnci rozohrejte olej, pridajte cibuľu a opečte do zlatohneda. Pridajte ryžu a asi minútu poduste. K ryži prilejte víno a za stáleho miešania priveďte k varu. Pridajte teplý vývar tak, aby bola ryža zaliata. Duste na miernom ohni, pričom postupne prilievajte vývar a zľahka miešajte. Cviklu pokrájajte na kocky a pred koncom dusenia pridajte k ryži.
Dochuťte soľou a korením. Podávajte s kyslou smotanou, ozdobené petržlenovou vňaťou.