Gaštanové rizoto

mary | 2. október 2018
Gaštanové rizoto

Gaštany v rizote? Prečo nie...

Suroviny

  • 300 g uvarených a ošúpaných gaštanov,
  • 100 g cibule,
  • 350 g ryže,
  • 500 ml zeleninového vývaru,
  • 100 g šunky, 
  • olivový olej,
  • majorán, soľ, mleté korenie,
  • tvrdý syr na strúhanie

 

Postup

Na oleji speníme nadrobno posekanú cibuľu, pridáme prepláchnutú ryžu a posolíme. Za stáleho miešania ryžu opekáme. Zalejeme horúcim vývarom a varíme na miernom plameni 15 až 20 minút.

V hlbšej panvici rozohrejeme asi 1 PL oleja, pridáme posekané gaštany a asi 5 minút opekáme. Okoreníme a pridáme nasekanú šunku. Spolu prehrejeme. Ku gaštanovej zmesi pridáme uvarenú ryžu, posypeme majoránom a dobre premiešame. Na záver posypeme nastrúhaným syrom. 

Tip
Ku gaštanovej zmesi môžeme pridať na zjemnenie chuti smotanu na varenie.

Fotogaléria