Gaštanové rizoto
![Gaštanové rizoto](https://mamaaja.sk/uploads/thumbs/625x300-out/media/2018/10/02/23a119705f669ebf1aa36f3ac07e1fce.jpg)
foto: istockphoto.com
Gaštany v rizote? Prečo nie...
Suroviny
- 300 g uvarených a ošúpaných gaštanov,
- 100 g cibule,
- 350 g ryže,
- 500 ml zeleninového vývaru,
- 100 g šunky,
- olivový olej,
- majorán, soľ, mleté korenie,
- tvrdý syr na strúhanie
Postup
Na oleji speníme nadrobno posekanú cibuľu, pridáme prepláchnutú ryžu a posolíme. Za stáleho miešania ryžu opekáme. Zalejeme horúcim vývarom a varíme na miernom plameni 15 až 20 minút.
V hlbšej panvici rozohrejeme asi 1 PL oleja, pridáme posekané gaštany a asi 5 minút opekáme. Okoreníme a pridáme nasekanú šunku. Spolu prehrejeme. Ku gaštanovej zmesi pridáme uvarenú ryžu, posypeme majoránom a dobre premiešame. Na záver posypeme nastrúhaným syrom.
Tip
Ku gaštanovej zmesi môžeme pridať na zjemnenie chuti smotanu na varenie.