Tekvicový hummus

mary | 9. október 2018
Tekvicový hummus

Netradičné, ale zato chutné spracovanie tekvice.

Suroviny

  • 300 g tekvice hokkaido,
  • 3 strúčiky cesnaku,
  • 3 PL olivového oleja,
  • 1 PL tahini pasty,
  • citrónovú šťavu podľa chuti,
  • soľ, mleté korenie podľa chuti, voda podľa potreby

 

Postup

Tekvicu umyjeme a nakrájame aj so šupkou na drobné kúsky. Dáme do hrnca, zalejeme trochou vody a necháme uvariť domäkka. Po uvarení necháme vychladnúť.

Potom dáme tekvicu spolu s pretlačeným cesnakom, pastou tahini a olivovým olejom do mixéra. Vymixujeme hladkú hmotu, ktorú dochutíme citrónovou šťavou, soľou a mletým korením. Podávame s arabským chlebom.
 

Fotogaléria