Pikantné tekvicové rizoto

mary | 9. október 2018
Pikantné tekvicové rizoto

Niekto to rád pikantné. Skúste tento recept!

Suroviny

  • ½ tekvice hokkaido,
  • 1 šálku ryže,
  • 2 šálky vývaru – najlepšie zeleninového,
  • 1 malú šalotku,
  • 2 strúčiky cesnaku,
  • 4 PL olivového oleja,
  • soľ, mleté čierne korenie, čerstvú bazalku, mleté čili


 

Postup

Tekvicu nakrájame na drobné kúsky. Na panvici rozohrejeme olej a opražíme cibuľu. Pridáme tekvicu a podusíme do polomäkkej konzistencie. Pridáme nasekanú bazalku a premiešame. Ryžu opražíme na olivovom oleji a zalejeme dvoma šálkami vývaru.

Varíme, až kým sa tekutina neodparí. Potom pridáme tekvicovú zmes. Všetko spolu premiešame a dochutíme soľou, mletým korením a čili.

Fotogaléria