Pikantné tekvicové rizoto
foto: istockphoto.com
Niekto to rád pikantné. Skúste tento recept!
Suroviny
- ½ tekvice hokkaido,
- 1 šálku ryže,
- 2 šálky vývaru – najlepšie zeleninového,
- 1 malú šalotku,
- 2 strúčiky cesnaku,
- 4 PL olivového oleja,
- soľ, mleté čierne korenie, čerstvú bazalku, mleté čili
Postup
Tekvicu nakrájame na drobné kúsky. Na panvici rozohrejeme olej a opražíme cibuľu. Pridáme tekvicu a podusíme do polomäkkej konzistencie. Pridáme nasekanú bazalku a premiešame. Ryžu opražíme na olivovom oleji a zalejeme dvoma šálkami vývaru.
Varíme, až kým sa tekutina neodparí. Potom pridáme tekvicovú zmes. Všetko spolu premiešame a dochutíme soľou, mletým korením a čili.