Špargľová krémová polievka
foto: istockphoto.com
Pripravte si lahodnú krémovú polievku. Recept je ideálny pre 4 osoby.
Suroviny
- 600 g špargle
- 1 stredne veľká cibuľa
- 0,5 l zeleninového vývaru
- 40 g masla
- soľ
- 60 g nastrúhaného eidamu
- 250 ml smotany na varenie
- korenie
Postup
Špargľu umyjeme, ošúpeme a pokrájame na kúsky. Hlavičky odložíme a zvyšok špargle krátko osmažíme spolu s cibuľou na masle. Potom ju uvaríme do mäkka v zeleninovom vývare, do ktorého sme pridali polovicu smotany na varenie. Uvarenú špargľu spolu s vývarom rozmixujeme. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Pridáme hlavičky špargle a ešte 2 minúty varíme. Podávame posypané syrom.