Špargľová krémová polievka

Špargľová krémová polievka

21.6.2017 v kategórii Zelenina , autor oli26 foto: istockphoto.com
Hodnotenie:

Pripravte si lahodnú krémovú polievku. Recept je ideálny pre 4 osoby.

Suroviny

  • 600 g špargle
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 0,5 l zeleninového vývaru
  • 40 g masla
  • soľ
  • 60 g nastrúhaného eidamu
  • 250 ml smotany na varenie
  • korenie

Postup

Špargľu umyjeme, ošúpeme a pokrájame na kúsky. Hlavičky odložíme a zvyšok špargle krátko osmažíme spolu s cibuľou na masle. Potom ju uvaríme do mäkka v zeleninovom vývare, do ktorého sme pridali polovicu smotany na varenie. Uvarenú špargľu spolu s vývarom rozmixujeme. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Pridáme hlavičky špargle a ešte 2 minúty varíme. Podávame posypané syrom.

Komentáre