Bageta s grilovaným baklažánom

Redakcia | 23. jún 2021
Grilovaný baklažán

(pre dve osoby)

Suroviny

  • 1 baklažán,
  • 1 PL citrónovej šťavy,
  • 3 PL olivového oleja,
  • 125 g strúhaného syra,
  • 2 paradajky, soľ, mleté čierne korenie, listový šalát a paradajka na ozdobu

Postup

Baklažán nakrájame na plátky, potrieme ho zmesou z citrónovej šťavy a olivového oleja, osolíme a okoreníme podľa chuti. Grilujeme 2 až 3 minúty na jednej strane. Obrátime, posypeme syrom a položíme naň ďalší plátok  baklažánu.

Opäť grilujeme, teraz baklažánový sendvič obraciame po 1 minúte. Potrieme zvyšnou zmesou. Opečený baklažán podávame na bagete so zmesou listového šalátu a paradajok.