Bageta s grilovaným baklažánom
foto: istockphoto.com
(pre dve osoby)
Suroviny
- 1 baklažán,
- 1 PL citrónovej šťavy,
- 3 PL olivového oleja,
- 125 g strúhaného syra,
- 2 paradajky, soľ, mleté čierne korenie, listový šalát a paradajka na ozdobu
Postup
Baklažán nakrájame na plátky, potrieme ho zmesou z citrónovej šťavy a olivového oleja, osolíme a okoreníme podľa chuti. Grilujeme 2 až 3 minúty na jednej strane. Obrátime, posypeme syrom a položíme naň ďalší plátok baklažánu.
Opäť grilujeme, teraz baklažánový sendvič obraciame po 1 minúte. Potrieme zvyšnou zmesou. Opečený baklažán podávame na bagete so zmesou listového šalátu a paradajok.
Opäť grilujeme, teraz baklažánový sendvič obraciame po 1 minúte. Potrieme zvyšnou zmesou. Opečený baklažán podávame na bagete so zmesou listového šalátu a paradajok.