Cviklové fašírky s ovsenými vločkami

Redakcia | 22. február 2022
cviklové fašírky, cviklové recepty

Z uvedeného množstva pripravíme približne 20 fašírok.

Suroviny

•    3 ks uvarenej cvikly
•    100 g ovsených vločiek
•    100 g nasucho opražených slnečnicových semienok
•    125 g údeného tofu
•    2 strúčiky cesnaku
•    1 menšia šalotka
•    čerstvý tymián
•    soľ
•    olivový olej alebo ghee maslo
•    vegan majonéza (voliteľné)

Postup

  1. Cviklu uvaríme do mäkka a ošúpanú najemno nastrúhame. Pridáme prelisovaný cesnak, nastrúhaný syr tofu, ovsené vločky a nasucho opražené slnečnicové semienka. Zmes osolíme a pridáme čerstvý tymián. Dôkladne premiešame a z pripravenej hmoty lyžicou tvarujeme fašírky.
  2. Spôsob prípravy je voliteľný. Fašírky môžeme opekať na panvici s pridaním olivového oleja alebo ghee masla alebo ich obalíme v špaldovej múke a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme ich do rúry a pečieme pri 200 °C približne 20 minút.
  3. Podávame s voliteľnou prílohou. Rovnako chutné sú s nastrúhanými cuketovými špagetami s čerstvými listami špenátu, ako aj s opekanými zemiakmi dochutené vegan majonézou a čerstvou zeleninou.
  4. Z uvedeného množstva pripravíme približne 20 fašírok.