Cviklové fašírky s ovsenými vločkami
foto: istockphoto.com
Z uvedeného množstva pripravíme približne 20 fašírok.
Suroviny
• 3 ks uvarenej cvikly
• 100 g ovsených vločiek
• 100 g nasucho opražených slnečnicových semienok
• 125 g údeného tofu
• 2 strúčiky cesnaku
• 1 menšia šalotka
• čerstvý tymián
• soľ
• olivový olej alebo ghee maslo
• vegan majonéza (voliteľné)
Postup
- Cviklu uvaríme do mäkka a ošúpanú najemno nastrúhame. Pridáme prelisovaný cesnak, nastrúhaný syr tofu, ovsené vločky a nasucho opražené slnečnicové semienka. Zmes osolíme a pridáme čerstvý tymián. Dôkladne premiešame a z pripravenej hmoty lyžicou tvarujeme fašírky.
- Spôsob prípravy je voliteľný. Fašírky môžeme opekať na panvici s pridaním olivového oleja alebo ghee masla alebo ich obalíme v špaldovej múke a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme ich do rúry a pečieme pri 200 °C približne 20 minút.
- Podávame s voliteľnou prílohou. Rovnako chutné sú s nastrúhanými cuketovými špagetami s čerstvými listami špenátu, ako aj s opekanými zemiakmi dochutené vegan majonézou a čerstvou zeleninou.
- Z uvedeného množstva pripravíme približne 20 fašírok.