Jesenné gaštanové rizoto

Redakcia | 12. október 2021
Jesenné gaštanové rizoto

Suroviny

  • 300 g uvarených a ošúpaných gaštanov,
  • 100 g cibule,
  • 350 g ryže,
  • 500 ml zeleninového vývaru,
  • 100 g šunky, 
  • olivový olej, majorán, soľ, mleté korenie, tvrdý syr na strúhanie

Postup

Na oleji speníme nadrobno posekanú cibuľu, pridáme prepláchnutú ryžu a posolíme. Za stáleho miešania ryžu opekáme. Zalejeme horúcim vývarom a varíme na miernom plameni 15 až 20 minút. V hlbšej panvici rozohrejeme asi 1 PL oleja, pridáme posekané gaštany a asi 5 minút opekáme. Okoreníme a pridáme nasekanú šunku. Spolu prehrejeme. Ku gaštanovej zmesi pridáme uvarenú ryžu, posypeme majoránom a dobre premiešame. Na záver posypeme nastrúhaným syrom.  
Tip:
Ku gaštanovej zmesi môžeme pridať na zjemnenie chuti smotanu na varenie.