Jesenné gaštanové rizoto
foto: istockphoto.com
Suroviny
- 300 g uvarených a ošúpaných gaštanov,
- 100 g cibule,
- 350 g ryže,
- 500 ml zeleninového vývaru,
- 100 g šunky,
- olivový olej, majorán, soľ, mleté korenie, tvrdý syr na strúhanie
Postup
Na oleji speníme nadrobno posekanú cibuľu, pridáme prepláchnutú ryžu a posolíme. Za stáleho miešania ryžu opekáme. Zalejeme horúcim vývarom a varíme na miernom plameni 15 až 20 minút. V hlbšej panvici rozohrejeme asi 1 PL oleja, pridáme posekané gaštany a asi 5 minút opekáme. Okoreníme a pridáme nasekanú šunku. Spolu prehrejeme. Ku gaštanovej zmesi pridáme uvarenú ryžu, posypeme majoránom a dobre premiešame. Na záver posypeme nastrúhaným syrom.
Tip:
Ku gaštanovej zmesi môžeme pridať na zjemnenie chuti smotanu na varenie.