Vegánsky eintopf

Redakcia | 25. marec 2024
Vegánsky eintopf

Menej tuku a kalórií, zato veľa vlákniny, vápnika a železa.

Suroviny

  • 200g šampiňónov
  • 200g šošovice
  • 2 cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 2 petržleny
  • 3 – 4 zemiaky
  • 2 hrste čerstvého špenátu
  • olej
  • soľ
  • rozmarín
  • nové korenie

Postup

Šošovicu povarte 10 minút, vodu zlejte, zalejte čerstvou vodou a nechajte aspoň pol hodinky stáť. V hrnci opražte na oleji na drobno nakrájanú cibuľu a cesnak do sklovita. Pridajte nakrájané hríby, krátko opražte, pridajte scedenú šošovicu, nakrájanú mrkvu, petržlen, zemiaky a pridajte soľ a korenie. Zalejte vodou a priveďte do varu.

Na miernom plameni varte až kým nebude zelenina a šošovica mäkká. Hrniec odstavte z plameňa, pridajte na vrch špenátové listy a rýchlo zakryte pokrievkou. Po 10 minútach všetko premiešajte, podľa potreby dochuťte a preložte do servírovacej misy.