Vegánsky eintopf
foto: istockphoto.com
Menej tuku a kalórií, zato veľa vlákniny, vápnika a železa.
Suroviny
- 200g šampiňónov
- 200g šošovice
- 2 cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 mrkvy
- 2 petržleny
- 3 – 4 zemiaky
- 2 hrste čerstvého špenátu
- olej
- soľ
- rozmarín
- nové korenie
Postup
Šošovicu povarte 10 minút, vodu zlejte, zalejte čerstvou vodou a nechajte aspoň pol hodinky stáť. V hrnci opražte na oleji na drobno nakrájanú cibuľu a cesnak do sklovita. Pridajte nakrájané hríby, krátko opražte, pridajte scedenú šošovicu, nakrájanú mrkvu, petržlen, zemiaky a pridajte soľ a korenie. Zalejte vodou a priveďte do varu.
Na miernom plameni varte až kým nebude zelenina a šošovica mäkká. Hrniec odstavte z plameňa, pridajte na vrch špenátové listy a rýchlo zakryte pokrievkou. Po 10 minútach všetko premiešajte, podľa potreby dochuťte a preložte do servírovacej misy.