Fazuľový hamburger
Skvelá náhrada za mäsko a spestrenie jedálnička. Recept vhodný od 10. mesiaca
Suroviny
- 200 g červenej fazule (v suchom stave)
- 1 stredne veľká mrkva
- ovsené vločky
- korenie: soľ (môžeme vynechať), drvená rasca, majorán, mletá červená paprika, bazalka, tymian
Postup
Fazuľu cez noc namočíme, na druhý deň scedíme a uvaríme v čistej neosolenej vode. Na recept môžeme použiť aj fazuľu z konzervy, ktorú ale pred použitím dobre prepláchneme. Fazuľu scedíme a popučíme na kašu. Na troche oleja orestujeme nastrúhanú mrkvu a pridáme bylinky podľa chuti. Zmiešame fazuľovú hmotu s orestovanou mrkvou. Prisypeme trochu ovsených vločiek a vymiešame hmotu, z ktorej sa dajú tvarovať hamburgery.
Podľa potreby zahustíme vločkami alebo zriedime troškou vody. Hamburgery opekáme na panvici z každej strany približne päť minút. Panvicu môžeme potrieť troškou oleja, aby sa nám nepripekali.
Podávame v žemli so zeleninou alebo ako náhradu mäsa v pokrme.