Fazuľový hamburger

Marika Koscelníková | 7. Jan 2020
Fazuľový hamburger

Skvelá náhrada za mäsko a spestrenie jedálnička. Recept vhodný od 10. mesiaca

Suroviny

  • 200 g červenej fazule (v suchom stave)
  • 1 stredne veľká mrkva
  • ovsené vločky
  • korenie: soľ (môžeme vynechať), drvená rasca, majorán, mletá červená paprika, bazalka, tymian

Postup

Fazuľu cez noc namočíme, na druhý deň scedíme a uvaríme v čistej neosolenej vode. Na recept môžeme použiť aj fazuľu z konzervy, ktorú ale pred použitím dobre prepláchneme. Fazuľu scedíme a popučíme na kašu. Na troche oleja orestujeme nastrúhanú mrkvu a pridáme bylinky podľa chuti. Zmiešame fazuľovú hmotu s orestovanou mrkvou. Prisypeme trochu ovsených vločiek a vymiešame hmotu, z ktorej sa dajú tvarovať hamburgery.

Podľa potreby zahustíme vločkami alebo zriedime troškou vody. Hamburgery opekáme na panvici z každej strany približne päť minút. Panvicu môžeme potrieť troškou oleja, aby sa nám nepripekali.
Podávame v žemli so zeleninou alebo ako náhradu mäsa v pokrme.

Fotogaléria