Karfiolový rezeň

Redakcia | 21. jún 2024
Karfiolový rezeň

Suroviny

  • 1 ks karfiol
  • 2 ks vajce
  • 3 PL hladká múka
  • 5 PL strúhanka
  • soľ

Postup

Na karfiolové rezne je vhodný malý, tvrdý karfiol. Karfiol očistíme a nakrájame priečne na pláty asi 1,5 cm hrubé. Viac ako 2 – 3 rezne z jednej hlavy sa odkrojiť nedajú, zvyšok karfiolu rozoberieme na ružičky a tiež vysmažíme alebo použijeme napr. na polievku. Karfiolové rezne obalíme v trojobale a uložíme na plech na papier na pečenie, ktorý môžeme jemne potrieť olejom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C asi 30 minút. Karfiolové rezne môžeme aj grilovať namiesto mäsa. Ako prílohu podávame zemiaky varené v pare alebo batátové hranolčeky.