„Ratatouille“

„Ratatouille“

15.9.2017 v kategórii Zelenina , autor oli26 foto: istockphoto.com
Hodnotenie:

Výborná opekaná zeleninka.

Suroviny

  • 4 paradajky
  • 1 veľká cuketa
  • 1 veľký baklažán
  • 1 cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku,
  • 1 červená a zelená paprika
  • olivový olej, bobkový list, rozmarín, tymián, soľ a mleté čierne korenie
  • 2 PL rajčiakového pretlaku.

Postup

Paradajky umyjeme, nakrojíme a vložíme do horúcej vody, aby sa začala šupka oddeľovať. Potom vyberieme, prehodíme do studenej vody a olúpeme. Nakrájame na kocky. Baklažán nakrájame na kolieska , osolíme a necháme v miske odstáť. Cukinu a papriku nakrájame tiež na kolieska. Cibuľu nakrájame nadrobno spolu s cesnakom. Na panvici zohrejeme olivový olej. Pridáme cibuľu, papriku a paradajky. Dusíme. Pridáme cukinu, cesnak a baklažán. Osolíme a okoreníme. Opäť dusíme asi 20 minút. Nakoniec pridáme rajčiakový pretlak a nasekané bylinky. Prehrejeme 10 minút. Podávame s bagetou.

Komentáre