„Ratatouille“
foto: istockphoto.com
Výborná opekaná zeleninka.
Suroviny
- 4 paradajky
- 1 veľká cuketa
- 1 veľký baklažán
- 1 cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku,
- 1 červená a zelená paprika
- olivový olej, bobkový list, rozmarín, tymián, soľ a mleté čierne korenie
- 2 PL rajčiakového pretlaku.
Postup
Paradajky umyjeme, nakrojíme a vložíme do horúcej vody, aby sa začala šupka oddeľovať. Potom vyberieme, prehodíme do studenej vody a olúpeme. Nakrájame na kocky. Baklažán nakrájame na kolieska , osolíme a necháme v miske odstáť. Cukinu a papriku nakrájame tiež na kolieska. Cibuľu nakrájame nadrobno spolu s cesnakom. Na panvici zohrejeme olivový olej. Pridáme cibuľu, papriku a paradajky. Dusíme. Pridáme cukinu, cesnak a baklažán. Osolíme a okoreníme. Opäť dusíme asi 20 minút. Nakoniec pridáme rajčiakový pretlak a nasekané bylinky. Prehrejeme 10 minút. Podávame s bagetou.