Grilovaná špargľa s prosciuttom
Pripravte si ľahkú a zdravú večeru.
Suroviny
1 bal. špargle, 1 bal. prosciutta, olivový olej, soľ, cukor, citrónová šťava
Postup
Umytú špargľu zbavíme drevnatej časti. Do hrnca s vodou dáme štipku soli, cukru a lyžicu citrónovej šťavy. Keď voda zovrie, vložíme špargľu a krátko povaríme (stačí 1 – 2 minúty). Špargľu vyberieme a ihneď vložíme do misky so studenou vodou. Tak si zachová nielen zelenú farbu, ale i krehkosť. Špargľu zabalíme do prosciutta a nezabalené konce potrieme troškou olivového oleja. Dáme na plech (môžeme použiť aj papier na pečenie). Trúbu nastavíme na gril s teplotou 150 °C. Grilujeme cca 10 – 15 minút. Pri podávaní môžeme preliať smotanovo-syrovým alebo jogurtovo-cesnakovým dipom.