Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,104 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Meskajuca menstruacia

    , Autor: Apolenkka

    Dobrý deň, meška mi síce len 2.deň menzes, včera mi na teste vyšli 2 čiarky ta druhá kus slabšia. Pred rokom a pol som mala biochemicke tehotenstvo.
    Robila som si ovulacne testy, ked mi vysiel pozitivny nedavali sme si pozor.
    Moja otazka je ci je mozne, ze som tehotna, mavam pravidelny 28 dnovy cyklus, mam pocit ze sa viac potim, nechuti mi velmi jest, boli ma trosku chrbat a v noci som sem tam pocitovala pichanie na miestach vajecnikov, take jemne pichanie ktore rychlo zmizlo,okrem toho mam pocit, ze mam vytok ale ciry bez krvi, nezapacha a k tomu vsetkemu som nejaka kludna co u mna nie je zvykom ????
    Ku gynekologicke sa este neobjednavam. Na sone by aj tak by nebolo este nic vidno.

    Dakujem za Vas cas a odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Tehotenský test má však zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Skôr realizované tehotenské testy môžu byť aj falošne pozitívne. Odsledujte si to.

Podobné otázky

  • tehotenstvo

    , Autor: sandra172

    dobry den, prosim vas strasne sa bojim. mali sme s priatelom pred 2 tyzdnami pohlavny styk, bez kondomu. nespravil sa do mna a bol vo mne asi minutu lebo sam sa tiez bal, no je mozne aby ze by som bola tehotna? menstruacia mi meska 3 dni, stresujem uz od vtedy co sme mali pohlavny styk, priznaky ako nevolnost a podobne nemam ale aj tak sa bojim.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Za daných okolností je pravdepodobnosť pomerne malá, no nie nulová. Odsledujte si to. Tri dni meškajúca menštruácia ešte nič neznamená. Pri meškaní menštruácie minimálne 14 dní si môžete realizovať tehotenský test. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Meskania menstruacie

    , Autor: Dianera

    Dobre ranko pan doktor,chcem sa vas opytat uz 4 d'en mi meska menstruacia,robila som si taky lacny prukovy test 2 v 1 a vysiel négativne. Vzdy pred MS chodim Casto n'a velku potrebu no teraz ma trapi skor zapcha a plynatost. Stale mam zahu, stale by som len spala, pobolieva ma podbrusko a aj krize no tie krize skor taky tlak pocitujem ako by mi tlacilo n'a cievu nachvilu to za boli a potom prestane par krat za den to pocitujem a castejsie chodim n'a malu potrebu. A ked mam dostat menstruaciu krcok mam nizko a makky lenze teraz je vyssie a tvrdy, uzavrety mliecny vodnaty vytok bez zapachu a bazalna teplota je 37,3°C.
    Poradte mi prosim co robit mam este cakat alebo ist k doktorovi,alebo urobit iny test? Mozem byt tehotna aj ked ten prvy lacny test neukazal pozitivitu? Dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tehotenský test má zmysel robiť najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Štyri dni meškajúca menštruácia ešte nič neznamená a nemá zmysel si takto skoro robiť tehotenské testy. Skoro realizované tehotenské testy môžu byť aj falošne negatívne, aj falošne pozitívne. Samozrejme, za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Zárodok však musí vyrásť, aby bolo aj na USG niečo vidieť. Odsledujte si to. Pri meškaní menštruácie aspoň 14 dní si môžete urobiť tehotenský test. Pre jednoznačné potvrdenie alebo vylúčenie tehotenstva však potom navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Meskajuca menstruacia

    , Autor: Dada123456

    Dobrý deň chcela by som sa opýtať mešká mi menstruacia 4 deň a mam bolesti prs asi už mesiac posledný pohlavny styk bol 10.11.2022 a posledná menstruacia bola 28.11.2022 ale bola dosť slaba mala som aj hnedé špinenie zo začiatku a ku koncu už pár mesiacov sa mi stalo ze som mala v čase menstruacie hnedú krv namiesto normálnej menstruacie môžem byt tehotna?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Štyri dni meškajuca menštruácia ešte nič neznamená. Tehotenský test má zmysel realizovať nasjkôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • meškajúca menštruácia

    , Autor: ludka44

    dobrý deň. stala sa nám s priateľom taká vec, že sme mali opakovane nechránený sex (myslím viac kôl) za sebou. mám odjakživa pravidelný cyklus, najviac mi menštruácia meškala slabší týždeň a pár dní. moja otázka znie, či je veľká pravdepodobnosť tehotenstva pokiaľ mám rovnaké bolesti brucha a nôh ako vždy keď očakávam menštruáciu. čo mám robiť? mám ešte počkať? veľmi stresujem, pretože sme s priateľom ešte dosť mladí a tehotenstvo je posledné čo spadá do úvahy. vopred ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Ak je ešte možné z časového hľadiska užiť tabletku núdzovej antikoncepcie, je to jedna z možností. Odsledujte si to. Do budúcna odporúčam používať niektorú z formiem antikoncepcie.

  • Meškajúca menstruacia

    , Autor: Bambulka2020

    Dobrý deň chcela by som poradiť menstruacia mi mešká 4 deň pravidelne nemavam vždy 2dni skôr alebo 2 dní poznejsie dojcim na test je myslím skoro minuli mesiac som dosta menzes 11-14 a od 19 do 22 som špinila tak neviem ci môžem byť tehotná??

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ešte dojčíte, meškanie menštruácie, celkovo nepravidelný menštruačný cyklus, nie je ničím výnimočným. Samozrejme, ak ste mali nechránený pohlavný styk, tehotenstvo sa vylúčiť nedá. Odsledujte si to. Pre jednoznačné vylúčenie tehotenstva, pri ťažkostiach alebo nejasnotiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.