Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
12,768 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Otázka

    , Autor:

    dobrý deň Pán doktor A môžem sa spýtať ešte že môžem mať ovuláciou dva krát do mesiaca ?keďže ovuláciou som mala 24.3.?a a stik sme mali 19.3.a 24.3. bola tá ovulácia a môžem aj otehotnieť 10 dní pred menzesom?keď bol pohlavný stik ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, teoreticky je možné ovulovať 2x do kalendárneho mesiaca, jedná sa však o ovulácie dvoch cyklov. Otehotnieť sa dá prakticky počas celého cyklu, v závislosti od ovulácie. Najideálnejšie je 6 dňový interval v období ovulácie, cca 3 dni pred ovuláciou a 3 dni po ovulácii.

Podobné otázky

  • Štítna žľaza

    , Autor:

    Dobrý deň,

    chcela by som sa opýtať, som tehotná 12+1tt. V 11+5tt mi brali krv, zistili mi zvýšené protilátky proti štítnej žľaze. Doteraz som nemala nijaké problémy, ani nemám nejaké príznaky. Ku endokrinológovi som ešte len objednaná. Myslíte, že tieto problémy boli už pred tehotenstvom a nesúvisia s ním alebo to môže byť práve ním?

    Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, možné je jedno aj druhé. Je to však skôr otázka na endokrinológa. Absolvujte endokrinologické vyšetrenie podľa objednania a postupujte podľa odporúčaní endokrinológa.

  • Gynazol a Entizol

    , Autor:

    Dobrý deň, môj gynekológ mi predpísal Gynazol krém zospodu a Entizol 250 tablety na ústne užívanie. Otázka je či sa môžu tieto dva lieky kombinovať. Teda ak som si vzala krém a na to som si dala tebletku. Môj gynekológ mi nič nepovedal a v lekárni tiež som sa zabudla spýtať či sa to smie kombinovať.
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, áno, môžete ich užívať súčasne, krém lokálne do pošvy a tabletky perorálne.

  • Výrastok

    , Autor:

    Zdravím, chcel by som sa Vás opýtať niečo ohľadom mojej čerstvo narodenej dcérky má 6 dní, 2900g, 49cm
    Prezerali sme si ako každý rodič či je všetko v poriadku ale zbadali sme v jej genitálnej oblasti výrastok z pošvy priam idúci zo stredu v špicatom tvare a na špičke sfarbený do biela, dlhý cca pol centimetra. Chcel by som vedieť o čo sa môže jednať a či sa bude musieť chirugicky odstraniť alebo postupom času sa to vytratí.
    Ďakujem vopred.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, toto je otázka na neonatológa. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť.

  • Vysoká sliznica maternice

    , Autor: Kika

    Dobrý deň. 11 mesiacov sme sa s mužom pokúšali o druhé bábätko.( Prvé sa zadarilo hneď). Môj doktor zistil, že nemám ovulaciu a tak nasadil clostilbegyd. Vždy v 12 deň cyklu robil folikulometriu a aj v cca 16 deň. Folikuli boli zakaždým malé. Alebo nedostatočne veľké. Clostilbegyd som brala 2 mesiace. Naposledy 16 DC mi povedal, že folikuli sú veľmi malé a sliznica maternice je vysoko alebo také niečo a že teda to vyzerá na MS. Že zrejme tento mesiac z toho nič ani nebude (19.júl:16DC) a rovno predpísal opäť zvýšenú dávku clostilbegydu. Pomer s manželom som mala iba 2x( 1x si nepamätám presne kedy možno niekedy 22Dc a 2x 27DC) nesnažili sme sa keďže sme boli v Tom, že z toho nič nebude. Menštruácia mi momentálne mešká 6 dní. A 2 tehotenské testy boli pozitívne. Clear blue test ukázal, tehotenstvo 1-2 týždne od oplodnenia. Na kontrolu idem až 16.8.
    Moja otázka znie, ako je možné keď bola sliznica maternice vysoko, že som tehotná zrejme. Alebo či to nespôsobilo niečo. Prosím o váš odborný názor.
    Samozrejme ak sme naozaj v tom s mužom sa veľmi tešíme. Ale stále sa bojím či je to naozaj tak.
    Ďakujem K.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, pri tehotenstve je sliznica maternice sekrečne zmenená, je vysoká, aby vedela prijať oplodnené vajíčko. Na USG je to niekedy nejednoznačné. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Navštívte Vášho obvodného gynekológa podľa plánu, ktorý jednoznačne potvrdí tehotenstvo odberom krvi na beta HCG, prípadne, v prípade, ak to už bude na USG vidieť, tak aj ultrazvukovo.

  • Vajecniky

    , Autor:

    P.doktor ďakujem za odpoveď...a ešte sa chcem spýtať..že tie bolesti vaječníkou...vlastne je to preto že sa trebárs odďaľuje menzes...ďakujem za vašu trpezlivosť s nami ženami...otázka predošlá bola bolesti vaječníkou pri užívaní norethisteron...

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, norethisteron pôsobí na viacerých miestach a úrovniach, jednak tlmí tvorbu pohlavných hormónov a zabraňuje zretiu folikulov a ovulácii, ďalším účinkom je schopnosť zastaviť maternicové krvácanie. Miestny účinok na sliznicu maternice vedie k prerušeniu krvácania z maternice, ktoré nie je viazané na menštruačný cyklus.